BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Türk-İŞ ve TESK’i ziyaret etti

CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu, Türk-İş’i ve TESK’i ziyaret etti.<br/>CHP ve MHP’nin cumhurbaşkan...

Abone ol

CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu, Türk-İş’i ve TESK’i ziyaret etti.
CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ı ziyaret etti. İhsanoğlu ve Atalay, yaklaşık yarım saatlik görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundular.
Konuşmasına çok önemli ve verimli bir görüşme yaptıklarını belirterek başlayan İhsanoğlu, şunları söyledi:
“Kendilerine cumhurbaşkanlığı makamıyla ilgili düşüncelerimizi anlattık. Cumhurbaşkanlığı makamının anayasanın 104.maddesine göre, devletin başı olarak milletin ve cumhuriyetin bütünlüğünü temsil eden, anayasanın uygulanmasını gözeten ve devlet kurumlarının ahenkli bir şekilde çalışmasını sağlayan bir makam olduğunu, birlik ve beraberliğin temsil edildiği, bütün vatandaşların 76 milyon insanın kucaklandığı, ötekileşmediği, devre dışı bırakılmadığı ve ayrımcılık yapılmadığı bir yer olarak, bir tek siyasi görüşün temsilcisinin değil bütün siyasi görüşlerin temsilcilerine açık olan, onların arasında milli menfaatleri maksimize eden bir anlayışla onların ahenk içerisinde çalışmasını sağlayan, parlamenter sistemde kuvvetlerin ayrılığı prensibine sadakatle bağlı olan ve halktan aldığı gücü bütün halkı temsil ederek. Çünkü bu seçimler ilk defa tarihimizde doğrudan doğruya vatandaşlarımızın oylarıyla sandığıyla gitmek süratiyle yapılacağından dolayı halk tarafından seçilecek cumhurbaşkanını halkın verdiği güçle bu makama gelecektir. Halkın verdiği güçle bu makama gelecek cumhurbaşkanının bütün siyasi taraflara karşı tercih hakkını Meclis’teki dengelere göre fakat aynı zamanda toplumdaki taleplere göre de göz önünde bulundurarak, ahenkli bir şekilde yürüten ve toplumu kucaklayan bir cumhurbaşkanı, birliği ve beraberliği temsil eden bir cumhurbaşkanı olmasını istiyoruz.”
İşçilerin taleplerine ilişkin ise İhsanoğlu, “İşçi camiasının meşru taleplerinin servetin hakça bir dağıtımı, insan hak ve hürriyetlerine ve onuruna yakışır bir şekilde ILO’nun standartlarına uygun bir şekilde insan haklarına, hürriyetine uygun bir şekilde yürütülmesi. Bu arada işçi camiasının haklı taleplerini dinleyen, onların uygulanması için ve onlarla ilgili yasamaların çıkması için Meclisi teşvik eden ve onu yönlendiren fakat onu etkilemeyen bir cumhurbaşkanı bu konuda elbette önemli bir rolü oynayacaktır” şeklinde konuştu.

“HERKES ÖZGÜR İRADESİYLE CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE SANDIĞA GİTSİN OYUNU KULLANSIN”
TÜRK-İş Başkanı Atalay ise bugün ikinci cumhurbaşkanı adayının belirlendiğini yarın ise üçüncüsünün belirleneceğini hatırlatarak, “Ülkemizin de bizimde toplumsal barışa ihtiyacı olduğu dönemdeyiz. Herkes özgür iradesiyle cumhurbaşkanı seçiminde sandığa gitsin oyunu kullansın. Bu oyunu kullanırken kimse bizim işimize karışmasın. Ülke dışındakiler herkes kendi işine baksın. Bu ülkedeki vatandaşlar özgürce kimi seviyorlarsa güveniyorlarsa ona oy versin. Biz Türk-İş olarak öyle yapacağız” ifadelerini kullandı.

’ÇATI ADAYI’NIN TESK ZİYARETİ
CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu, TESK’i ziyaret etti.
CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken’i ziyaret etti. İhsanoğlu ve Palandöken, yaklaşık yarım saatlik görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundular. Verimli ve olumlu bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden İhsanoğlu, şunları kaydetti:
“Sivil toplum kuruluşlarına yaptığımız ziyaretlerin önemli bir safhasında TESK Başkanı Sayın Palandöken beyefendiyle ve arkadaşlarıyla görüşmekten dolayı çok muyluyum. Çok verimli ve olumlu bir görüşme oldu. Kendisiyle Cumhurbaşkanlığı ile görüşlerimizi anlattık. Kendisi de Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonun hususiyetlerini anlattılar. Ülkemizde böyle bir teşkilatın çok önemli sosyal barışı ve hizmeti yürüten büyük bir kuruluştur. Ben bu görüşmeden dolayı çok mutlu oldum. İleri ki safhalarda çok daha verimli görüşmelerimiz temaslarımız olacaktır.”
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin Türkiye’yi farklı noktalara taşıyacağını belirterek, “Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu’nu ziyaretinizden dolayı mutlu olduk. Türkiye ilk defa Cumhurbaşkanını halkoyuyla geçecek. Önemli bir şey. Halk seçeceğine göre sizin de bu göreve getirilmeniz ve üstlenmeniz ülkemiz açısından önemli bir gelişmedir. 76 milyon nüfusu var. Herkesi kucaklayan, ülkedeki dengeleri ve uluslararası dünyada ülkemizi temsil etme yönünde de önemli bir görevdir. Cumhurbaşkanlığı sorumlulukları taşıyan bir görevdir. Ülkemiz için hayırlı olsun diyorum. Yeni Türkiye’yi farklı bir noktaya taşıyacaktır” diye konuştu.
(İHA)