BIST 8.748
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,24
HABER /  GÜNCEL

Carrefour kurbanlık fiyatları küçükbaş kaç para hissesine göre

Kurban bayramının yaklaşmasıyla 2018 Carrefour kurbanlık dana koyun fiyatı merakla araştırılıyor. 2018 Kurban fiyatları ne kadar olacak ? Carrefour küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar oldu? İşte hissesine göre kurbanlık küçükbaş fiyatları

Abone ol

Kurban Bayramı'na 1 aydan daha az bir süre kalmasıyla birlikte hem küçükbaş hem de büyükbaş kurban fiyatları da büyül bir merak konusu oldu. Kurban pazarlarında fiyatlar değişkenlik gösterirken, bazı büyük marketlerde kurban fiyatları belli olmaya başladı. Peki Migros'ta büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar oldu? 

Türkiye'nin önde gelen en büyük marketlerinden biri olan Carrefour'da koç fiyatları 1.245 liradan başlıyor. Carrefour'da büyükbaş kurbanlık ise minimum 19kg 1.225 TL fiyatla satılacak.

MİGROS 2018 KURBANLIK FİYATLARI: Migros marketlerde 2018 kurbanlık satışları başladı. Kurbanlık koç ve büyükbaş danada uygun fiyatlar sizleri bekliyor. Migrosta 12 kg koç 1155 TL, 16kg koç 1295 TL ve büyükbaş minimum 21kg 1245 TL fiyatla satılacak. Money bonus ile 100 TL indirimli satın alabileceksiniz. Üstelik kurbanlığınızı 6-9 taksitle satın alabilirsiniz.

CARREFOUR KURBANLIK FİYATLARI: Kurbanlık alımlarında taksit imkanı da sağlayan Carrefour marketlerde kurbanlık fiyatları hissesine göre şöyle olacak;

CarrefourSA’da kurbanlık fiyatları şu şekilde:

Kıvırcık Koç Kurban Paketi 1.285 TL. Axess kredi kartı ile alımlarda ise 50 TL indirimli ve 1.235 TL. (min. 17 kg)

Karaman Koç Kurban Paketi 1245 TL. Axess kredi kartı ile alımlarda ise 50 TL indirimli ve 1.195 TL. (min. 17 kg)

Büyükbaş Kurbanlık Hisse Paketi (1/7 hisse) 1.225 TL. Axess kredi kartı ile alımlarda ise 50 TL indirimli ve 1.175 TL. (min. 19 kg kemiksiz et)

Bayramın 4. günü teslim edilmesi şartıyla Büyükbaş Kurbanlık Hisse Paketi 1.190 TL. Axess kredi kartı ile alımlarda ise 50 TL indirimli ve 1.140 TL. Üstelik CarrefourSA kart ile alımda ekstra 15 TL puan hediye.

KURBAN NEDİR:  Kurban, Allah'ın rahmetine yaklaşmak için ibadet niyeti ile kesilen özel hayvandır. Kurban Bayramı'nın ilk 3 gününde Allah rızası için kesilen kurbana (Udhiyye), bunu kesmeye ise "tazhiye" denilir. Kurban Bayramı'nda ibadet niyeti ile kurban kesmek, hür, mukîm (yolcu olmayan), müslim ve zengin kimseye vacibdir. Zenginden maksad, temel ihtiyaçlarından başka, artıcı olsun olmasın, en az iki yüz dirhem gümüş değerinde bir mala sahip olan, fitre vermekle yükümlü olan kimselerdir.KURBAN FARZ MIDIR:  Kurban kesmek farz değildir. Kurban, Şafii mezhebine göre sünnettir, Hanefi mezhebine göre ise vaciptir. Kurban kesmenin fıkhî açıdan değerlendirilmesi hususunda fakihler arasında görüş farklılıkları vardır. Dinen aranan şartları taşıyan kimselerin kurban kesmeleri Hanefî mezhebinde ağırlıklı görüşe ve bazı müctehid imamlara göre vâcip, fakihlerin çoğunluğuna göre müekked sünnettir. Hanefîler, Kur'an'da Hz. Peygamber'e hitaben “Rabbin için namaz kıl, kurban kes” (elKevser 108/2) buyrulmasının ümmeti de kapsadığı ve gereklilik bildirdiği görüşündedir. Ayrıca Hz. Peygamber'in birçok hadisinde hali vakti yerinde olanların kurban kesmesi emredilmiş veya tavsiye edilmiş, hatta “Kim imkânı olduğu halde kurban kesmezse bizim mescidimize yaklaşmasın” (İbn Mâce, “Edâhî”, 2; Müsned, II, 321), “Ey insanlar, her sene, her ev halkına kurban kesmek vâciptir” (Tirmizî, “Edâhî”, 18; İbn Mâce, “Edâhî”, 2) gibi ifadelerle bu gereklilik önemle vurgulanmıştır.