BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,57
ALTIN 2.380,25
HABER /  GÜNCEL

Çarpıp kaçan sürücü böyle yakalandı

Konya'da 15 gün önce ölümlü ve yaralamalı trafik kazasına karışıp kaçan şüpheli, aracın olay yerinde düşen parçasından yola çıkılarak yakalandı.

Abone ol

Konya'da 15 gün önce kamyonetiyle bir kadının ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olup kaçan şüpheli, olay yerinde aracından düşen parçadan faydalanılarak yakalandı.

Kerimdede Mahallesi Kerimler Caddesi'nde 15 gün önce sürücüsü ve plakası belirlenemeyen bir kamyonetin çarpması sonucu Oya Gezen (51) öldü, Rıza Yıldız (52) yaralandı.

Soruşturma başlatan polis, olay yerindeki incelemelerde şüpheliye ait aracın parçalarını buldu. Çok sayıda güvenlik kamerası kaydını da inceleyen ekipler, önce parçanın nasıl bir araca ait olduğunu belirlemek için çalışma başlattı.

Araç kayıt çalışmalarında; parçanın, bin 700'ü beyaz, 400'ü gri olmak üzere 2 bin 100 araçtan birine ait olabileceği belirlendi. Bunun üzerine tespit edilen araçlardan, incelenen bin 214'üncü kamyonetin olaya karıştığı tespit edildi.

Gözaltına alınan aracın sürücüsü Mehmet G'nin (49), ifadesinde olayı doğrulasa da, "Neye çarptığımı bilmiyordum" dediği öğrenildi.

Olay günü, aracıyla Oya Gezen'e hafif şekilde çarpan Rıza Yıldız'ın, yere düşen kadına yardım etmek için aracından indiği sırada kazanın meydana geldiği öğrenildi.