BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.432,00
HABER /  GÜNCEL

Carlos'un jipi kazaya karıştı, ya sürücü kim?

Trafik ışıklarında bekleyen motokuryeye arkadan çarpan cip, Roberto Carlos'un üstüne kayıtlı çıktı. Jipi kullanan sürücü ise belli değil.

Abone ol

Trafik ışıklarında bekleyen motokuryeye arkadan çarpan cip, Roberto Carlos'un üstüne kayıtlı çıktı. Olay yerinden kaçan sürücünün, Fenerbahçeli Alex olduğu öne sürüldü

İstanbul Beşiktaş Barbaros Caddesi'nde dün sabah erken saatlerde lüks bir cip, kırmızı ışıkta bekleyen motokurye Feysal Taşkın'a arkadan çarptı. Motokurye çarpmanın şiddetiyle önündeki otomobilin üzerine uçtu. Kazaya sebep olan cip ise olay yerinden hemen kaçtı. Ancak cip kaçarken 34 MB 233 numaralı ön plakasını olay yerinde düşürdü.

Görgü şahitlerinin durumu polise bildirmesi üzerine polis, olay yerinden kaçan cipin peşine düştü. Plaka kayıtlarını inceleyen polis, çarpıp kaçan aracın X6 model lüks bir BMW cip olduğunu tespit etti. 34 BM 233 plakalı cipin ruhsat kayıtı Roberto Da Silva Rocha adına idi. Bu isim Fenerbahçe'nin ünlü futbolcusu Roberto Carlos'tan başkası değildi. Ancak Carlos ülkesi Brezilya'ya uzun süre önce döndüğü için, direksiyondaki sürücünün kimliği merak konusu oldu.

KUTLAMA GECESİYDİ

Tesadüf o ki, kazanın olduğu saatten yarım saat kadar önce Trabzonspor'a karşı aldıkları galibiyeti kutlayan Fenerbahçeli futbolcular Ortaköy'deki Supper Clup'tan çıkıyordu. Geceye Fenerbahçeli Fabio Bilica, Andre Santos, Joseph Yobo, Diego Lugano, Mamadou Niang, Miroslav Stoch, Özer Hurmacı, Alex de Souza ve bazı futbolcu eşleri katılmıştı. Trabzonspor'un Brezilyalıları Alanzinho ve Jaja da eğlenceye katılanlar aras ındaydı. Eğlencenin ardından kulüpten ayrılan futbolcular lüks araçlarıyla eve dönmek için yola koyuldu. Barbaros Caddesi de, Anadolu Yakası'nda oturan kimi Fenerbahçeli futbolcuların eve dönüş güzergahıydı. Kazanın ardından bazı görgü tanıkları, şoför koltuğunda Alex'in oturduğunu iddia etti. Ancak bu iddia polis tarafından teyit edilmezken, Fenerbahçe Kulubü tarafından da kesin bir dille yalanlandı.

Peki o cipi kim kullanıyordu? İşte bu noktada ikinci bir iddia ortaya atıldı. O iddiaya göre Roberto Carlos'un ülkesine dönmesinin ardından cip kulüp tarafından Fabio Bilica'ya devredilmişti. Başka bir araç kullanan Bilica da cipi eşi Jacqueline Bilica'ya vermişti. Kaza hakkında soruşturma başlatan polis aracı kimin kullandığını henüz tespit edemedi. Ne Alex, ne de Jacquline Bilica "Kazayı ben yaptım" diye emniyete başvurdu. Olay yerindeki Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait 8542 numaralı MOBESE kamerası kazayı an be an görüntülerken, cipin camları koyu renkli olduğu için sürücünün kim olduğu kamera görüntülerinden anlaşılamadı.

SORULARI YANITSIZ BIRAKTI

Çarpmanın şiddetiyle önündeki aracın arka kaputuna uçan motokurye Feysel Taşkın hastaneye kaldırıldı. Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde kazayla ilgili ifade veren Taşkın'ın şikayetçi olup olmadığı öğrenilemedi. Polis merkezinin kapısında SABAH muhabiri Mustafa Kaya'nın "Kaza nasıl oldu?" sorusunu yanıtsız bırakan Taşkın "Birşey yok. Her şey tamam. Soru sormayın" demekle yetindi. Taşkın'ın özel bir kargo şirketinde çalıştığı öğrenilirken, söz konusu şirketin Fenerbahçe Futbol Kulübü'nun resmi sponsoru olduğu öğrenildi.