BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,79
ALTIN 2.432,75
HABER /  GÜNCEL

Karnedeki 7 kırık intihar ettirdi

Gaziantep’te, karnesinde 7 zayıf notu bulunan lise öğrencisi 15 yaşındaki Suat Bulduk, evlerinin tavanına kendini asarak yaşamına son verdi

Abone ol

Gaziantep'te Lise öğrenci Suat Bulduk kernesindeki kırık not nedeniyle intihar etti. Bulduk’un yakınları, akrabalarına taziye ziyaretinde çocuklarının ölüm haberini aldı. Olay, Çıksorut Mahallesi, Maaşkuyu Caddesi’ndeki evde önceki gün saat 15.00 sıralarında meydana geldi. 

Arif Nihat Asya Lisesi 1’inci sınıf öğrencisi Suat Bulduk, karnesinde 7 zayıf bulunduğu için bunalıma girdi. Karnesini aldığı cuma gününden itibaren kendini bir türlü toparlayamayan Bulduk, ailesinin ölen bir yakınlarının taziyesine gitmesi ile evde kuzenleri ve kardeşleri ile birlikte kaldı. 

‘Aileme mahcubum’

Bulduk kuzenlerine ve kardeşlerine, “Karnemde 7 zayıf var. Aileme karşı mahcubum. Kendimi asacağım” diyerek odasına geçti. Şaka yapıldığını sanan kuzenleri ve kardeşleri, bir süre sonra odaya girdiklerinde Bulduk’u eşarpla tavandaki demire asılı halde buldu. 
Çocukların yardım istediği komşular, Bulduk’u asılı olduğu yerden indirip, Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’ne götürdü.

Ancak, Bulduk tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ölen akrabalarının taziyelerindeyken oğullarının ölüm haberini alan aile, sinir krizleri geçirdi. Bulduk’un cenazesi yapılan otopsi ardından ailesine teslim edilip, Asri Mezarlık’ta toprağa verildi. 

İntihar babayı yıktı

Oğlunun ölüm haberiyle yıkılan baba Hasan Bulduk yakınlarının kolları arasında güçlükle ayakta durabildi. Bulduk’un yakınları, “Karnesindeki zayıflarından dolayı bunalıma girdiğini ve bu yüzden intihar ettiğini düşünüyoruz.

Cuma günü karnesini alıp eve geldikten sonra kimseyle doğru dürüst konuşmadı. Biz kendisine ’notlarını ikinci dönem düzeltirsin’ diyerek teselli etmeye çalıştık. Böyle bir şey yapacağı hiç aklımıza gelmezdi” dedi.