BIST 10.007
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.440,39
HABER /  GÜNCEL

Çaresiz kalınca apartmanı böyle paketledi

Şiddetli soğuklara karşı önlem için önce internetten araştırma yapan vatandaş, çözümü ailece oturdukları binayı naylonla kaplamakta buldu.

Abone ol

MUŞ'ta Sibirya soğuklarından korunmak isteyen Hüseyin Arme, akrabalarıyla birlikte yaşadıkları beş katlı apartmanın üç katını naylonla kapladı.

Şiddetli soğuklara karşı önlem için önce internetten araştırma yaptığını söyleyen 45 yaşındaki beş çocuk babası Hüseyin Arme, çözümü ailece oturdukları binayı naylonla kaplamakta buldu.



buyuk.20140210123125.jpg Karşıyaka Mahallesi’ndeki    apartmanda babası, çocukları ve  kardeşleriyle yaşadıklarını  kaydeden  Arme, "Binayı tek  parça naylonla  tamamen  kaplamak istedik. Ancak  12  metre genişliğinde 40 metre  boyunda naylon bulabildik. Bu  nedenle apartamının alttan üç  katını naylonla kaplayabildik. Bu  işlemi yaptıktan sonra evimiz  ısınmaya başladı. Yüzde 30 yakıt  tasarrufu elde ettik. Naylonun  rüzgardan yırtılmaması için de  demir çubuklarla güçlendirdik.  Tek  parça bir naylon bulabilirsek  binayı  tümüyle naylonla giydireceğiz" dedi.

DİĞER FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

PAKET YAPILMAYAN BİR BİNANIN HALİ

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Erzurum’da kaloriferi yanmayan bir apartmanın su şebekesi patlayınca dışarıda sarkıtlar oluştu. Doğu Anadolu Bölgesi’nde soğuk hava yaşamı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Merkez Yakutiye İlçesi’nin Çaykara Semti’nde 5 katlı bir apartmanın su şebekesi patladı. Kiracı olan öğrencilerin sömestir tatiline gitmesi nedeniyle kaloriferleri yakılmadığı için patlayan şebekenin suyu donunca buzdan binaya dönüştü. Apartmanı kaplayan yaklaşık 3 metre uzunluğundaki sarkıtlar görenleri hayrete düşürüyor.