BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

CHP'den şok karar! İstanbul'da kimler gidici?

CHP'den radikal kararlar... Partinin kalesi konumundaki ilçelerde eski başkanlar aday gösterilmeyecek. En dikkat çekici isimler ise İstanbul'dan.

Abone ol

CHP yerel seçimlere kalesi olarak görülen ilçelerde büyük değişikliklere gidiyor. İstanbul'da CHP yönetimindeki 13 belediye başkanlığından 8'i değişiyor.

Parti kulislerinden sızan bilgilere göre, Kadıköy'de Bülent Kerimoğlu, Adalar’da Atilla Aykaç, Bakırköy'de Mehmet Karlı, Avcılar’da Handan Toprak ve Kartal'da Hüsnü Süslü isminde mutabık kalındı. Beşiktaş için ise öne çıkan isim Musta Sarıgül'ün danışmanı olan Tonguç Çoban oldu.

5 İLÇEDE AYNI BAŞKANLARLA DEVAM

Sarıyer, Ataşehir, Silivri, Çatalca ve Büyükçekmece'de ise mevcut belediye başkanlarıyla yola devam kararı alındı.

CHP MYK'da Beyoğlu için Aylin Kotil, Şişli için ise İsmet İnönü'nün torunu Hayri İnönü aday olarak belirlendi. Üsküdar için ise milletvekili İhsan Özkes isminde mutabık kalındı.

KULİSLERİ SALLAYAN SARIGÜL İDDİASI

Müthiş iddia! Sarıgül CHP'ye gelirken şartlarla mı geldi? İstanbul'daki büyük ilçelerin adaylarının belirlenmesi ona mı bırakıldı? İşte detaylar...

ÇANKAYA'YA TANIDIK İSİM

Ankara’da ise adaylık için çok sayıda ismin yarıştığı Çankaya Belediye Başkanlığı için Çankaya'nın eski belediye başkanlarından Doğan Taşdelen'in oğlu Alper Taşdelen ismi ön plana çıktı.

Yenimahalle'de ise mevcut Belediye Başkanı Fethi Yaşar’la devam kararı verildi.

İzmir'de ise Konak Belediye Başkanlığı için Hüseyin Mutlu Akpınar ismi belirlendi. Karşıyaka’da ise yarışa bir kadın adayın Sema Pektaş'ın girmesi konusunda karar alındı.

Buca'da, görevdeyken hayatını kaybeden eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Priştine'nin oğlu Levent Priştine ismi üzerinde anlaşmaya varıldı.

CHP MYK'DAN SIZAN DİĞER ADAY İSİMLERİ
1.20140210120139.jpgHafta sonu CHP Genel Merkezi'nde hummalı bir çalışma vardı.
Parti kulislerinden sızan bilgilere göre CHP'nin seçimlerde kritik il ve ilçelerden aday göstereceği diğer isimlerin listesi şöyle...