BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.501,33
HABER /  GÜNCEL

Canlı bomba zanlıları tutuklandı

Hikmet Sami Türk'e, saldırı girişiminde bulunduğu sırada yaralanarak hastaneye kaldırılan D.A, ve S.O.Y. tutuklandı.

Abone ol

Şüpheli D.A, Ankara İl Jandarma Alay Komutanlığı ekiplerince, tedavi gördüğü ve gözaltında tutulduğu Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinden sağlık kontrolü için önce Keçiören'deki Adli Tıp Kurumuna, daha sonra Ankara Adalet Sarayına getirildi.

Zanlının adliyeye getirilişi sırasında jandarma ekiplerince geniş güvenlik önlemleri alındı. D.A, zırhlı jandarma aracından indirilirken, slogan atmak istedi. Bunun üzerine jandarmalar, D.A'nın ağzını kapadı.

S.O.Y, ADLİYEYE DAHA SONRA ÇIKARILDI

Eski bakanlardan Hikmet Sami Türk'e, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde bombalı saldırı girişiminde bulunulmasıyla ilgili gözaltına alınan S.O.Y, de bir süre sonra Ankara Adliyesine getirildi.

ADLİYE GİRİŞİNDE SLOGAN ATTI

Saldırı girişiminin ardından özel bir firmanın otobüs terminalinde gözaltına alınan şüpheli S.O.Y, Keçiören'deki Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Adalet Sarayına getirildi. S.O.Y, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı adliyeye girerken, slogan attı. Adliyeye sabah saatlerinde getirilen D.A. ile S.O.Y, savcılık tarafından sorgulandı.

TUTUKLANMALARI İSTENDİ

Eski bakanlardan Hikmet Sami Türk'e, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde bombalı saldırı girişimiyle ilgili adliyeye sevk edilen 2 kişi, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Terör ve organize suçlara ilişkin soruşturmalara bakmakla görevli savcılıkça ilk olarak D.A'nın ifadesi alındı. D.A'nın ardından şüpheli S.O.Y. ifade verdi.

Savcılık sorgularının ardından iki zanlı, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler D.A. ve S.O.Y, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliğine çıkarıldı.

CANLI BOMBA ZANLILARI TUTUKLANDI

Eski bakanlardan Hikmet Sami Türk'e, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde bombalı saldırı girişimiyle ilgili adliyeye sevk edilen 2 kişi tutuklandı.

KADIN ZANLI SUSMA HAKKINI KULLANDI

Alınan bilgiye göre, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliğine çıkarılan şüpheli D.A, susma hakkını kullanmak istediğini belirterek, ''Bu olayla ilgili herhangi bir açıklamada bulunup savunma yapmayacağım'' dedi.

ERKEK ZANLI İDDİALARI REDDETTİ

Şüpheli S.O.Y. ise ''D.A.'nın gerçekleştirdiği olayla herhangi bir bağlantı, ilgi ve alakasının bulunmadığını'' ileri sürdü.

S.O.Y, şüpheli D.A'yı tanıdığını kaydederek, ''En son mahkemenizden ceza aldığım sırada tutuklu olduğum zaman görmüştüm. Ondan sonra kendisiyle herhangi bir irtibatım ve telefon görüşmem olmadı. Benim Yunanistan'da telefon görüşmem söz konusu değildir'' diye konuştu.

ANAYASAL DÜZENİ ORTADAN KALDIRMAYA TEŞEBBÜS

D.A, ''kasten adam öldürmeye teşebbüs'', ''anayasal düzeni silahla ortadan kaldırmaya teşebbüs'', ''patlayıcı madde bulundurma ve taşıma'', ''resmi belgede sahtecilik'' ve ''ruhsatsız silah bulundurma'' suçlarından tutuklandı.

S.O.Y'nin ise ''kasten öldürmeye teşebbüse iştirak'', ''anayasal düzeni silahla ortadan kaldırmaya teşebbüs'' ve ''resmi belgede sahtecilik'' suçlarından tutuklanmasına karar verildi.

Şüphelilerden D.A, Ankara İl Jandarma Alay Komutanlığı ekiplerince, S.O.Y. de Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından cezaevine götürüldü.

Zanlılar, adliyeden ayrılışları sırasında slogan attı.