BIST 10.471
DOLAR 32,75
EURO 35,05
ALTIN 2.439,66
HABER /  GÜNCEL

Canlı bomba sessiz kaldı

Mahkemeye çıkartılan 'canlı bomba' Ayfer'in tutukluk hali devam...

Abone ol

ADANA’da eylem hazırlığı içindeyken 11 kilo plastik patlayıcıyla yakalanan PKK’nın canlı bombası 27 yaşındaki Ayfer Ayçiçek ve eylem hazırlığına yardımcı olduğu ileri sürülen 1’i tutuklu 2 kişiyle yargılanmaya başladı.

Ayçiçek, duruşmada konuşmadı.

Geçen 23 Mayıs’ta, Ceyhan İlçesi’ne eyleme giderken yapılan operasyonla taksi içinde yakalanan Ayfer Ayçiçek’in, kucağında taşıdığı çantada tahrip gücü yüksek 11 kilo patlayıcı bomba ve bomba yapımında kullanılan bazı malzemeler kadın bağı içinde ele geçirilmişti.

Soruşturmayı genişleten polis, canlı bombayı Şanlıurfa’dan getiren 28 yaşındaki Adem Barık ile Adana’da evinde barındıran 42 yaşındaki Ramazan Şahiner'i de yakalamıştı. Zanlılardan Ayçiçek ve Barık tutuklanmış, Şahiner ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Sanıklar, Adana 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak, başkalarına ait kimlik veya kimlik bilgilerini kullanmak, resmi belgede sahtecilik, iftira ve terör örgütüne bilerek yardım etmek’ suçlamasıyla yargılanmaya başladı. Canlı bomba Ayçiçek hakkında 39 yıl 6 ay, canlı bombayı Adana’ya getiren Barık ve tutuksuz Şahiner hakkında ise 13’er yıl hapis cezası istendi.

1995’de PKK örgütüne katıldığı, suikast, sabotaj, özel kuvvetler birimlerinde görev aldığı ve canlı bomba eyleminde bulunması için Adana’ya gönderildiği ileri sürülen Ayfer Ayçiçek, ilk duruşmada savunma yapmayacağını belirterek sessiz kaldı.

Ayçiçek, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde yapılan sorgusunda ise, “Apo’yu zehirlediniz. O yüzden ben de sizi öldürecektim. Fırsatım olsa sizi öldürürüm, biz düşmanız” demişti.

Diğer sanıklardan Adem Barık, yaptığı savunmasında terör örgütü ile ilişkisinin olmadığını ileri sürüp, “Suriye’den telefon eden bir akrabamın ricası üzerine kendisini Arzu olarak tanıtan ve hasta olduğunu söyleyen bir kadını Adana’ya getirdim. Benim terör örgütü ile hiçbir alakam yok” dedi.

Tutuksuz sanık Ramazan Şahiner ise Barık gibi ifade verip, “Suriye’den telefon eden bir akrabasının ricası üzerine kendini Canan olarak tanıtan bir kadını evine kabul ettiğini, iyi niyetinin kurbanı olduğunu, PKK’lı olmadığını” söyledi.

Ayçiçek ve Barık’ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, eksik evrakın tamamlanması için duruşmayı erteledi.