BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Asker sanal K. Iraka girdi

Kanimasi'de görev yapan Türk askerleri kendi kurdukları bir internet sitesiyle...

Abone ol

Türkiye Kuzey Irak’a girmeyi tartışırken, Kuzey Irak’ta Kanimasi kasabasında görev yapan Türk askerleri kurdukları bir internet sitesiyle sanal aleme girdi.

www.kanimasi.efsanesi.com  sitesinde Kuzey Irak’ta görev yapan Türk askerleri, fotoğraflarını, ailelerine sevdiklerine ilettikleri mesajlarını, kendi yazdıklarını şiirlerini, Kanimasi’de yarattıkları efsaneleri paylaşıyorlar.

Bamerni ve Kanimasi Kuzey Irak’ın Türkiye sınırına yakın iki kasaba. 1996 yılında PKK ile KDP arasındaki yoğun çatışmalar esnasında KDP’nin Türkiye’den yardım istemesi üzerine Türk askerleri Bamerni ve Kanimasi’ye gitti.

Çatışmaların sona ermesinden sonra PKK’nin geçiş yollarının tutulması ve bölgenin genel güvenliğinin sağlanması için Türk askerleri 1500 personel ve zırhlı birliklerle Kanimasi ve Barmerni’de 4 uç karakol kurdu.

1997 yılından beri Kuzey Irak sınırları içerisinde belirli sayıdaki Türk askeri PKK’nin geçiş yollarını engellemek için görev yapıyor.

Ve orada görev yapan Türk askerleri, yaşadıklarını, özlemlerini, şiirlerini paylaşmak, terhis olan arkadaşlarıyla irtibata geçmek, kendi deyimleriyle “Kanimasi Efsanesini” yaşatmak için bir internet sitesi kurdu.

Kaynak: Odatv.com