BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.440,73
HABER /  GÜNCEL

Çankırı'dan Türkmenler'e yardım konvoyu

Çankırı Belediyesi, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri için düzenlediği kampanyada toplanan yardımlar bölgeye gönderildi.

Abone ol

Çankırı Belediyesinde Bayırbucak Türkmenleri için düzenlenen kampanyalarla toplanan yardımların ilk bölümü, bir TIR ve bir kamyonla bölgeye gönderildi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkmenler için başlattıkları yardım kampanyasına gösterilen ilgiden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Çankırılılar olarak ortak mazimizin olduğu Türkmen kardeşlerimizin verdiği haklı mücadelenin destekçisi olmak istiyoruz. Yola çıkan yardım konvoyumuz ile kardeşlerimize elimizi, yüreğimizi, desteğimizi uzatıyoruz. Çankırı her milli meselede olduğu gibi Bayırbucak Türkmenleri konusunda da duyarlılığını ortaya koymuştur. Bu duyarlılıktan dolayı Çankırı halkına teşekkür ediyorum."

Bölgeye gelecek hafta yeni bir yardım tırı daha göndereceklerini bildiren Dinç, "Rabbim onları özgürlüklerine, vatandaşlarına kavuştursun. Zalimin zulmü ve hain saldırıları karşısında Türkmen kardeşlerimizin yanında yer almak, onlara yardım etmek insanlık vazifemizdir" dedi.

Dinç, kampanyaya destek vermek isteyenlerin yardımlarını belediyeye getirebileceklerini sözlerine ekledi.