BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,86
ALTIN 2.430,03
HABER /  SEÇİM

Çankaya'nın 25 yıllı oylanacak

Ankara- AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın, Çankayalılar'ın 30 Mart seçimlerinde son 25 yılı oylayacaklarını söyledi.

Abone ol

Barış Aydın, yerel seçimler sonrası yönetimi devraldıklarında Çankaya’da Doksanlı yılları sona erdireceklerini, 25 yıllık kayboluş öyküsünün son bulacağını kaydetti. Aydın, Çankayalıların çöp toplamak, kaldırım yapmak gibi klasik belediyecilik hizmetlerinden bile mahkûm bırakılarak beklentilerinin sınırlı tutulmaya alıştırıldığını belirterek, "Siyasi, ideolojik hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan, hizmet etmek amacıyla bu yola çıktım, seçim öncesi anketlerine göre de Çankayalılar'ın güvenini kazandığımı görüyorum" dedi.

Siyasetçi değil sivil toplumcu başkan

Barış Aydın adaylığının yanı sıra, başarılı da bir iş adamı. Aydın, yürüttüğü TÜGİAD Ankara ve ASİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinin yanı sıra pek çok sivil toplum kuruluşunun da üyesi. Ankara’da düzenlenen çok sayıda sosyal sorumluluk projesinde de yer alan Aydın, siyasetçi değil sivil toplumcu olduğunu her fırsatta vurguluyor.

Aydın siyasi duruşuyla ilgili şunları kaydetti:

“Ben bir siyasetçi değil, sivil toplumcuyum. İş yaşamım dâhil ömrünün hiçbir döneminde, herhangi bir siyasi düşüncenin esiri olmadım. 4 ay öncesine kadar da hiçbir siyasi parti ile bağım yoktu. Kışlaya, okula ve ibadethaneye siyaset sokulması ne kadar yanlışsa, belediye hizmetlerine de siyaset sokulmasının o denli yanlıştır. Çankaya gibi nüfusu 1 milyona dayanmış büyük bir ilçe hizmet beklerken, belediye başkanı ve çalışanlarının siyasetin içine batmaya hakları yoktur. Biz herkesi kucaklayan projelerimizle yönetime talip olduk. Çankayalılar bu seçimde son 25 yılı oylayacak. Eğer kendilerine sunulan hizmetten memnunlarsa tercihlerini değiştirmesinler. Ancak biz daha iyi yaşamı hak ediyoruz, doksanlardan kurtulmak istiyoruz diyorlarsa beni tercih etsinler. Tercihlerini benden yana kullanırlarsa, bütün kesimlerin başkanı olacağım. İlk iş olarak siyasi parti rozetimi çıkaracağım ve belediye kapısına 'Buraya siyasetin girmesi yasaktır' yazdıracağım."

“Şehirleri, kentleri insanlar için oluşturmak gerekir. Biz projelerimizi insan odaklı hazırladık” diyen Aydın, 375 bin metrekareyi kapsayan Bahçelievler düzenleme projesi, 8 bin 500 metrekarelik Kızılay Sakarya Meydan Projesi gibi kentsel iyileştirme projelerinin yanı sıra, Çankaya için 50 bin kişilik Avrupa’nın en büyük konser merkezi, Türkiye’nin en büyük plastik sanatlar merkezi gibi çok sayıda sanatsal gelişimi destekleyici projeler hazırladı.

Aydın ayrıca, yeşil bina sertifikalı yeni belediye binası, mahalle merkezleri ve muhtar konakları gibi Çankayalılar ile yerel yönetim arasındaki iletişimin daha başarılı sağlanmasını sağlayacak projeler, üç kuleden oluşacak sivil toplum merkezi, eğitim yardımları ile desteklenen öğrenci evleri, Cem evi, kütüphane, aşevi gibi sosyal alanları barındıran Hz. Ali Külliyesi, acil servis ve rehabilitasyon merkezlerini de içerisinde bulunduran hem hayvan dostlarına hizmet edecek hem de kent hayvanlarına yaşam alanı olacak tesisler ile seçim yarışında