BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,95
ALTIN 2.502,00
HABER /  POLİTİKA

Çankaya için sürpriz olabilir

Çankaya için tartışmalar alevlendi. Başbakan ise Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi meraklandıran bir ipucu verdi.

Abone ol Başbakan Tayyip Erdoğan, Bakü dönüşü uçakta, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde sürpriz olabilir mi?" sorusuna, "Bizim hayatımız sürprizlerle doludur, olabilir" yanıtını verdi.

Erdoğan Rumların Lokmacı köprüsünü yıkmasının politikalarını haklı çıkardığını vurguladı, muhaliflerini "Devlet zevkini bilmeyen kabile yaşamına alışmış tipler" diye tarif etti. Erdoğan soruları şöyle yanıtladı:

OY KAYBINI ÖRGÜT BİLİR

Cumhurbaşkanlığı konusunu sormuyoruz, çünkü yanıtlamıyorsunuz. Hiç değilse sürpriz
olabilir mi onu söyleyin.

Bizim hayatımız sürprizlerle doludur, olabilir.

Kamuoyu anketleri yaptırıyorsunuz. Sizin genel başkanlığınızdaki AKP ile başka bir ismin liderliği arasında seçim yönünden farkı ölçüyor musunuz?

Biz anketlerde öyle bir soruyu inanın hiç sormuyoruz. Şu anda onu sormak gereksiz. Mayıstan sonraki tabloya göre bakılır. Oy kaybetmek, kazanmak meselesini en iyi örgüt bilir.

BİZ MERKEZLİ SİYASET YAPIYORUZ

Ama örgüte sorulursa, hiçbir örgüt liderine 'sen çıkma' demez ki...

Yok, öyle değil, var. Kişisel mektup yazanlar bile var. 'Orası için sen layıksın, ama bir 5 yıl daha başbakan kal' diyenler çıkıyor. Bakın bakalım, MHP, CHP veya Anavatan, Kadın Kollarını, Gençlik Kolları’nı bizim gibi karar mekanizmasının içine almış mı. Bizde her hafta MYK toplantısına giren daimi üyeler. Ben merkezli değil, biz merkezli siyaset yapıyoruz.

Enis Berberoğlu/Hürriyet