BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,76
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Canikli'den Kılıçdaroğlu'na okkalı tek adam yanıtı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 'tek adam' sistemi olduğu yönündeki eleştirilerine Başbakan Yardımcısı Canikli'den çok net bir yanıt geldi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Adana AK Parti İl Başkanlığı tarafından Yüreğir Kültür Merkezi'nde düzenlenen Sandık Yönetim Kurulları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da sandığa gideceklerini, sandığın millet demek olduğunu ve kendilerini millete anlatma fırsatı tanıdığı için sandığı sevdiklerini söyledi.

Referandum sürecinde görüşlerini AK Parti'nin tüzel kişiliği altında millete takdim ettiklerini belirten Canikli, "Parti olarak milletimizden 'Evet' istiyoruz. fakat 'Hayır' kampanyası yürüten ana muhalefet partisi başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere parti tüzel kişiliğiyle bu kampanyayı yürütemiyorlar. Partilerini saklıyorlar çünkü Sayın Kılıçdaroğlu ve Cumhuriyet Halk Partililer, partilerinden utanıyorlar. Utanmasalar çıkar partileriyle birlikte tıpkı bizim yaptığımız gibi kampanyayı yürütürler" dedi.

FATURA BİZİM İÇİN SÜRPRİZ DEĞİL!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemi hatırlatan Canikli, şöyle devam etti:

"O zaman SSK İstanbul Okmeydanı Hastanesi var. Oranın onarım işini ihaleye veriyor aslında ihale değil. İş hastanenin onarımı, basit bir iş. O zamanki parayla 50 milyar liraya veriyor. İş tam 8 yıl sürüyor ve 550 milyar liraya tamamlanıyor. İşi yapan o dönem CHP Tunceli il başkanı. CHP meclis divan katibinin bir milyonun üzerinde bir haberleşme faturası, devletin bütçesinden tabii yapması bizim için sürpriz değil. Bunların tarihi böyle şeylerle dolu. Milletimiz bunları biliyor onun için sevmiyor, onun için CHP'nin itibarı yok."

ÖNCE PARTİNİ KURTAR!

Kılıçdaroğlu'nun partisinde tek adam olduğunu anlatan Canikli, "Bundan dolayı sadece Kılıçdaroğlu diktatördür diyebilir misiniz? Eğer tek adamlığa itirazın varsa önce kendin, tek adam olduğun Cumhuriyet Halk Partisinde tek adamlıktan kurtar kendini, yanına bir tane olmazsa iki tane istediğin kadar eş başkan seç" diye konuştu.

HİÇBİR RİSK YOK!

Canikli, konuşmasında seçmenlere de garanti verdi. Canikli, "Türkiye'nin geleceğini tehdit eden bu yönetim modelinin netleştirilmesi, sadeleştirilmesi, rasyonel bir yapıya büründürülmesi gerekiyor. O da 16 Nisan'daki önerdiğimiz model, hiçbir risk içermiyor" dedi.