BIST 9.575
DOLAR 32,49
EURO 34,59
ALTIN 2.482,47
HABER /  POLİTİKA

Canikli'den 'apoletlerinini sökeceğim' diyen İnce'ye yanıt

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasına alkış tutan Afrin harekatını yürüten generalin apoletlerini sökeceğini söyleyen CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'ye tepki gösterdi.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasına alkış tutan generali 30 Ağustos'ta emekli edeceğini söyleyen Muharrem İnce'ye "Sizin bu apoletleri sökmeye gücünüz yetmez. Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve onun komutanının apoletlerine dil uzatmak sizin haddiniz değildir." diye yanıt verdi.

İstanbul'da 24 Haziran seçimleri kampanyası kapsamında İstanbul'da bulunan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin gündeminde 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel hakkında konuşan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce vardı. Canikli şunları söyledi:

SİZİN HADDİNİZ DEĞİL
"Korgeneral İsmail Metin Temel'in apoletleri, bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmesinin nişanesidir ve bu apoletler milletimiz tarafından takılmıştır. Sizin bu apoletleri sökmeye gücünüz yetmez. Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve onun komutanının apoletlerine dil uzatmak sizin haddiniz değildir."

AFRİN HATIRLATMASI
Korgeneral İsmail Metin Temel, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü tehdit eden ve masum insanlarımızı katleden teröristleri Afrin'de etkisiz hale getiren kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizi savaş alanında yöneten kahraman bir komutandır."