BIST 10.557
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.432,07
HABER /  GÜNCEL

Çandar'dan MHP'lileri çıldırtacak yazı

Gazeteci Cengiz Çandar MHP'lileri çok kızdıracak bir yazı kaleme aldı.

Abone ol

Seçime iki gün kala Radikal gazetesi yazarı Cengiz Çandar'ın kaleme aldığı seçim yazısı, MHP'lileri öfkeden deliye çevirecek türden.

MHP'nin Türkiye'nin ayak bağı olduğunu savunan yazar, partinin baraj altında kalması halinde duygularını "çok sevinirim" sözleriyle dile getiriyor. Çandar, BDP'nin 30'un üstünde alacağı her sandalye için bayram yapacağını belirtiyor.

Kararsız olduğu için oyunun rengini açıklamayan yazar, bugünkü köşesinde seçime ilişkin duygularını okurla paylaştı. Sözü daha fazla uzatmıyor ve Çandar'ın yazısından bir bölüme yer veriyoruz:

MHP DÜŞSE BDP ÇIKSA..

"MHP baraj altında kalırsa –kalacağını sanmamakla birlikte- çok sevinirim. MHP’nin bu kafa yapısı ve mevcut kadrolarıyla, 12 Haziran seçimleriyle oluşacak TBMM’de Türkiye’ye hiçbir hayrı olmadığı kanısındayım.
Zira, yeni TBMM’nin önünde, birbiriyle yakından ilişkili iki devasa görev duruyor:
1.Yeni anayasa;
2. Kürt sorununun çözüm sürecini bir kez daha canlandırmak.

Türkiye’nin bu iki konudan daha önemli konusu yok ve her iki konuda MHP –bugünkü haliyle- Türkiye’ye ayak bağı, Türkiye’nin ileri yürüyüşünde gereksiz bir bagaj gibi gözüküyor.
TBMM dışında kalan MHP’nin ‘tehlikeli’ olacağı görüşüne ise hiç katılmıyorum. 2002-2007 arası MHP, parlamento dışında kalmadı mı? Kıyamet mi koptu? Tersine, Türkiye, hukuk reformu ve AB yolunda çok önemli adımlar attı.

Bu arada, BDP desteğindeki bağımsızların 30’un altında elde edebilecekleri her sandalyeye dehşetli üzülür, üzerinde elde edecekleri sandalyeye ise çok sevinirim.
Yüzde 10 baraja, binlerce üyesinin KCK tutuklamalarıyla hapiste olmasına, Hazine yardımından tek kuruş para elde edememesine rağmen BDP ve müttefiklerinin hem oy oranlarını ve hem de TBMM’deki sandalye sayılarını neredeyse ikiye katlayarak 12 Haziran seçimlerinden çıkmaları, ‘dağda vuruşmak yerine Türkiye’nin kurumları içinde siyaset’ seçeneğini çok güçlendirebileceği –elbette doğru yorumlandığı ve doğru yönetilebildiği takdirde- ve ‘savaş seçeneği’ni, ister istemez, zayıflatacağı için, çok önemli olacak."