BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.520,79
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Nur Serter'den çarpıcı CHP yorumu

CHP'nin İstanbul adayı Nur Serter, CHP'nin 12 Haziran seçimlerinde alacağı oy oranlarını açıkladı.

Abone ol

CHP'nin İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı Nur Serter, CHP'nin oy oranlarının yüzde 35 ve üstü olacağını umduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun başarılı sayılması için alacağı oy oranını da yüzde 30 olarak belirleyen Serter, CHP'deki liderlik tartışmalarına ilginç bir Baykal-Kılıçdaroğlu kıyaslamasıyla karşılık verdi.

CHP'nin yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12 Haziran seçimlerinde kaç oy alırsa başarılı ya da başarısız olacağı tartışmasına, partinin İstanbul 1. Bölge 7. sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Nur Serter'den çarpıcı bir değerlendirme geldi. CHP'nin seçimlerde alacağı oy oranın en iyi ihtimalle yüzde 26-28 bandında olarak kamuoyu araştırmalarında tahmin edildiğini belirten Serter, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın görevden ayrılırkenki kamuoyu araştırmalarında partinin oyunun yüzde 28'i aştığının görüldüğünü söyledi. Serter sözlerine şöyle devam etti:

"Yani CHP'yi son genel seçimdeki yüzde 20'ye göre değerlendirmek doğru değil. Seçimden sonra Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığına yönelik CHP'de bir kaos, karmaşa kargaşa kesinlikle beklemiyorum. CHP'nin yüzde 35 ve üstü bir oy alacağını umuyorum. Hangisinin başarı hangisinin başarısızlık olacağına ilişkin değerlendirmeyi, kamuoyu yapacaktır. Yüzde 30'luk bir oy başarıdır. En son genel seçimlerde başka faktörler de var. Şimdi tabii bağımsızlar var, başka partiler var. "

YENİ CHP YORUMU

Yeni CHP tanımına da karşı çıkan Serter, "CHP'yi, sanki yeni parti oluşuyormuş gibi sunanlara bu tepkim. İlkeleri aynı, programı aynı. Bunlarda bir değişiklik yok. Amblemimiz aynı. Altı ok, altı temel ilkemizi ifade ediyor. CHP'nin programı aynı program. Bir partinin yenilemesi başka bir şeydir. Biz zaten, Baykal döneminde de, laikliğe çok fazla gerek görmüyorduk artık. O konuda Baykal'ın toplumun bütünün kucaklama yönünde yaptığı açılımlar vardı. Diyanet İşleri'nin toplantısına katılmak gibi. CHP için yapılacak 'Laiklik ekseninden sapmıştır' şeklindeki yorumlar doğru değil. AB Demokratik özerklik şartındaki çekincelerin kaldırılması konusu, sanki özerklik gibi algılanıyor ki, doğru değil. CHP üniter yapıya sahip çıkacaktır."