BIST 10.400
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.398,08
HABER /  GÜNCEL

O terörist Kastamonu saldırısını anlattı

Kastamonu'da Başbakanlık konvoyuna saldırırak bir polisi şehit eden teröristlerden Cihan Temel, saldırı anını anlattı;

Abone ol

Kastamonu'nun Ilgaz İlçesi'nde Başbakanlık konvoyuna saldırarak bir polisi şehit eden teröristlerden Cihan Temel'in itirafları...

Habertürk, Kastamonu'nun Ilgaz İlçesi'nde Başbakanlık konvoyuna saldırarak bir polisi şehit eden Zerzan kod adlı grubun, Munzur kod adlı üyesi Cihan Temel'in ifadelerini ele geçirdi.

Teslim olduktan sonra MİT, jandarma ve polis tarafından çapraz sorguya alınan Cihan Temel, ifadelerinde eylemi anlattı.

İşte çapraz sorguya alınan teröristin itirafları:

"Sabah saat 05.00 sıralarında bölgeye geldik. 07.00 ile 08.00 saatleri arasında kahvaltı yaptık. Malzemelerimizi sakladık ve Salih Reş ile Koçer kod adlı arkadaşlarım keşif yaptı. Pusu için uygun olmadığını söylediler. Mazlum kod adlı arkadaşım pusu için uygun yeri buldu.

'ASKERE SALDIRMADIK'

Eylem planı yapıldı. Saat 10.00 sıralarında bir kapalı kasa askeri araç geçti. Hazır olmadığımız için bu araca eylem yapmadık. Öğle yemeği için 50 metre geri çekildik. Bu sırada Kastamonu radyosunu dinlerken AK Parti'nin miting yapacağını öğrendik. Bu bize sürpriz oldu. 17.00'ye kadar bekledik. Salih Reş kod adlı Mehmet Kurt, siren çalan polis aracına ateş etmeye başladı. Ben ve Seyit Rıza kod adlı arkadaşım el bombası atıp geri çekildik.

'KOŞAR ADIM KAÇTIK'

Aşağı Tüfekçi ve Yukarı Tüfekçi köyleri arasından Karaçomak istikametine koşar adım kaçtık. Yayla deresinde sabah kahvaltısı yaptık. Sarıpınar Köyü istikametine yürüdük. Daha sonra ben ve Koçer Tosya istikameti Çorum Amasya ve Tokat istikametine diğer grupla buluşmaya gitmek istedik. Ancak Salih Reş kod adlı tim komutanı rütbesinin yükselmesi hırsıyla batıya gitmek istedi. Birkaç kez telsiz kurmaya çalıştık başarılı olamadık. Sonunda telsiz kurduk ve eylemi yaptığımızı bildirdik. 28 Mayıs tarihinde sabah saat 08.00'de kalktık. Kahvaltımızı yaptık. Daha sonra ben ve Mazlum yeniden uyumaya geçtik. Bu sırada diğer arkadaşlarımız ayaktaydı. Silah sesi üzerine uyandım ve kaçmaya başladım. Sonunda köye inerek, terörist olduğumu ve jandarmaya haber verilmesini istedim."