BIST 10.046
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.400,82
HABER /  SPOR

Canaydın da Uluçtan utanıyor

Özhan Canaydın olaylı derbiyi basın toplantısıyla değerlendirdi. Canaydın Uluç'a yüklendi.

Abone ol

Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, olaylı Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde çıkan olaylarla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Canaydın konuşmasında şunları söyledi: "Bu ülkenin ilk futbol kulübünün maçında bunların yaşanması hepimiz için büyük üzüntü kaynağıdır. Yaşanlar büyük bir hatadır ve hepimiz bunu kınıyor. Türk Spor Kamuoyundan özür diliyoruz. Çıkan olaylar münferit değil tamamen organizedir. Bir patlamadır. Bu Galatasaray'ın sorunu değildir. Sadece Galatasaray'a mal edilemez. Toplumda şiddet neden çıkar? Araştırılmalıdır.

Bu manzaradan herkes Galatasaray ve taraftarı suçlayarak kurtulamaz. Tartışmamız gereken bir şey var. Bunu sadece biz değil herkes yapmalı. Sadece bizim taraftarımız değil tüm taraftlarlar yapmalı. Federasyon, devlet herkes bu işi yapmalı. Biz değil medya da yapmalı. Bir hafta içinde devamlı her yerde hedef alınıyorum. Hıncal Uluç seyircimiz dahil, Genel Kurulumuz dahil devamlı bu yayınları yapmaktadır." dedi.

'Hıncal Uluç'un Galatasaraylıyım demesinden utanıyoruz'

Özhan Canaydın Hıncal Uluç'un yazılarını basına göstererek konuşmasına devam etti:

Bu yazıları yılbaşından beri takip ediyoruz. Bu arkadaş Galatasaraylı olmaktan utanıyor. Biz de onun Galatasaraylıyım demesinden utanıyoruz. Bu arkadaş devamlı olarak üstüme gelmiştir. Çok yakında bu açıklamalarının cevabını hakkım olarak yapacağım. Futbolda adelet ve güvenlik duygusu yitirildi.

Futbolda gerçekten bir milat noktası istiyorsak gerçeklere gözlerimizi kapatmaktan vazgeçmeliyiz. Çifte standart artık bitmeliyiz. Medyamız bu yaşanlardan bir ders çıkarmalıdır. Tiraj değirmenine su taşımamalı. Hatalar alkışlanmış. Cezalar ödüle çevrilmiştir. Bütün kurallar delik deşik edilmiştir. Bu olaylardan sonra kendilerini masum olarak göstermeye çalışanları hayretle izliyoruz. Sorumluluk almak cesaret gerektirir.' şeklinde konuştu.