BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Canavar babanın sabıkası kabarık

3 aylık bebeğini döverek öldüren babanın üç yaşındaki diğer oğlunun da dayaklardan kulağı iyi duymuyor

Abone ol

Malatya’da 3 aylık kızı Medine’yi döverek öldüren Yaşar K.’nın (31), eşini ve diğer çocuklarını da dövdüğü için daha önce gözaltına alındığı belirlendi. Bebeğini dövdüğünü kabul eden Yaşar K. tutuklanırken, Küçük Medine dün sabah toprağa verildi.

Eşinin dayağı sonucu kırılan burnunun tedavisinin yapıldığı hastaneden 5 Mart’ta evine giden anne Vacide K.’nın (33) hareketsiz bulduğu ve hastaneye götürdüğü Medine’ye “darp ve beyin kanaması” teşhisi konmuş, bir gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren bebek kurtarılamamıştı.

SERBEST BIRAKILMIŞ

Bebeğin dayısı Muhittin Arslan, kız kardeşi Vacide K.’nın da daha önce eşinden şiddet gördüğünü ve karakola giderek şikâyetçi olduğunu belirtti. Arslan, Yaşar K.’nın üç yıl önce de yeğeni İdris’i (3) dövdüğünü ve kulağında ciddi sağlık sorununa yol açtığını anlatarak, “Bu dayak olayından sonra karakolda ifade verdi. Bir daha böyle bir suç işlemesi halinde 3 yıla kadar hapis cezası verileceği söylendi ve serbest bırakıldı” dedi. Arslan, son olayda yaşananları ise şöyle anlatı:

“Medine’yi hastaneye götürdüklerinde beyin kanaması geçiriyormuş. Kafasında darp izleri vardı. Kız kardeşim eşinden dayak yediği için burnu kırılmıştı. Beni aradığında hastanedeydi. Evi aradığını ve eşinin kendisine ‘bebeklerinin hareketsiz yattığını’ söylediğini, bunun üzerine doktorlardan izin alıp eve gittiğinde kızı Medine bebeği gözleri açık, yüzü gözü şiş içinde gördüğünü ve hemen hastaneye götürdüğünü anlattı.”

Arslan biri 3, diğeri 2 yaşında iki yeğeni daha olduğunu ve onların da koruma altına alınmasını istediğini söyledi.

DEVLET BAKANI KAVAF DEVREDE

Öte yandan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan’ı arayarak konunun yakından takip edilmesini istediği öğrenildi. Konan aile fertlerini koruma altına almayı önerdiklerini, ancak anne Vacide K.’nın çocuklarından ayrılmak istemediğini, sadece kendilerine maddi destek verilmesini talep ettiğini söyledi.