BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.496,91
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sarıyer Belediyesi'nde güvenlik alarmı!

Sarıyer Belediyesi’nde görev yapan güvenlik personelinin daha iyi hizmet vermesi amacıyla iki gün süren seminer yapıldı.

Abone ol

Sarıyer Belediyesi’nde görev yapan güvenlik personelinin daha iyi hizmet vermesi amacıyla iki gün süren seminerde güvenlik görevlilerinin yetki ve sorumlulukları anlatıldı.

Sarıyer Belediyesi Çayırbaşı Ek Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen seminerde güvenlik personeline Özel Güvenlik Yasası’ndaki son değişikliklerin neler getirdiğiyle ilgili bilgilerin yanı sıra iletişim ve halkla ilişkiler konularında da ayrıntılı bir sunum yapıldı.

Eğitim ve Güvenlik Danışmanı Faruk Acarsoy ve Ayhan Alkan’ın birlikte verdikleri seminerde, Özel Güvenlik Hukuku’nun bir güvenlik personeli açısından neler ifade ettiğinin ve görev başında hangi yetki ve sorumluluklara sahip olduğunun üzerinde duruldu. Görevin başarıyla yerine getirilmesinin bilinçli olmak ve kişinin sorumluluklarını bilmesinden geçtiğini ifade eden eğitmenler, çeşitli örnekler vererek güvenlik personelinin bilgilerini güncellemelerini sağladı.

Belediye bünyesinde görev yapan personelin sıklıkla vatandaşla iletişim halinde olduğuna dikkat çekilerek, personelin vatandaşlarla etkili iletişim kurarken “nelere dikkat etmesi” ve “nasıl davranması” gerektiği vurgulandı. Özellikle karşılıklı iletişim ve empati kurmanın önemi anlatıldı.

Bu tür seminerlerin, belediyenin bütün birimlerinin kendi hizmet alanlarında verilecek eğitimlerle devam ettirilmesi planlanıyor.