BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa değerlerini tanıtıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin kültürel birikimini desteklemek amacıyla kent tarihine adını yazdırmış kişilerin tanıtıldığı toplantı düzenlendi.

Abone ol

Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin kültürel birikimini desteklemek amacıyla kent tarihine adını yazdırmış kişilerin tanıtıldığı ‘Bursa Değerleri’ toplantıları kapsamında düzenlenen panelde Bursa’da padişahlığını ilan eden ‘Cem Sultan’ın hayatı anlatıldı.

Geçen yıl gerçekleştirilen ‘Uluslararası Molla Fenari Sempozyumu’ ile başlayan ‘Bursa Değerleri’ çalışmasının 2010 yılı serisinin ilki olan ‘Cem Sultan’ paneli, Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yrd. Doç. Dr. Sezai Sevim, Dr. Doğan Yavaş ve Uzman Emel Özkan konuşmacı olarak katıldığı panele, hayatını Cem Sultan’ı araştırmaya adayan Münevver Okur Meriç de ‘onursal konuk’ olarak renk kattı. Fatih Sultan Mehmet’in oğullarından olan, Bursa’da padişahlığını ilan eden ve kendi adına hutbe okutup para bastıran Cem Sultan’ın hayatının anlatıldığı panel, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Esat Yalman, kentin tarihi geçmişinden örnekleri bugüne taşıyacak çalışmalara devam edeceklerini belirterek, bu yıl içerisinde 10 adet programın düzenleneceğini kaydetti.

Bursa’nın tarihine adını yazdırmış kişilerin anılacağı paneller kapsamında 26 Mart Cuma ve 27 Mart Cumartesi tarihlerinde ‘Ahmet Paşa Sempozyumu’ yapılacak.

Program kapsamında gelecek aylarda da ‘Osmanlı Dönemi’nde Bursa’da Çarşılar’ ve ‘Bursa’da Dil, Tarih ve Edebiyat Sempozyumu’ gibi toplantılar vatandaşlarla buluşturulacak.