BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yeter ki Bursa kazansın

Bursa'da bu ay sonunda hizmete açılması planlanan Merinos Atatürk Kongre Merkezi'nin en iyi şekilde işletilmesi için Avrupa'da incelemelerde bulundu.

Abone ol

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu ay sonunda hizmete açılması hedeflenen Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nin kente daha etkin bir katkı sağlaması için Almanya ve Fransa’daki önemli kongre merkezlerinde incelemelerde bulundu. Başkan Altepe, “Avrupa’daki örneklerini görünce Bursa’ya güzel bir kongre merkezi kazandırdığımızı bir kez daha gördük” dedi.

Başkan Altepe, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 260 bin metrekare alan içinde hayata geçirdiği ve yüksek nitelikli sahne sanatlarının tamamının gerçekleştirilebileceği Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin daha rantabl çalıştırılması yolunda Almanya ve Fransa’daki kongre merkezlerinde incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar ve Merinos Kongre Merkezi inşaatının yüklenici firması Gintaş’ın temsilcilerinin de katıldığı inceleme gezisinde Almanya ve Fransa’daki Kongre Merkezlerinin yöneticileriyle bilgi alışverişinde bulunuldu.

4 kongre merkezi gezildi

Almanya’nın başkenti Berlin’deki kongre merkezini gezen heyet, merkez içindeki büyük salonlar, anfi tiyatrolar, mutfak hizmetlerinin verildiği alanlar, küçük salonlar ve sahne düzenlerini ayrıntılı bir biçimde inceledi. Münih Kongre Merkezi’nde de detaylı incelemelerde bulunan heyete Kongre Merkezi Teknik Müdürü Cristian Müler, salonların kira bedelleri, yıllık doluluk oranı ve işletim sistemi hakkında Başkan Altepe’ye bilgiler verdi. Büyüklük ve işletim kapasitesi bakımında Fransa’nın önemli kongre merkezlerinden biri olan Lyon Kongre Merkezi’ni de gezen heyete merkezin pazarlama danışmanı Marion Bosset, eşlik ettik. Fransa’nın sahil kenti Nice’nin kongre merkezini de gezen heyete kongre merkezinin Genel Müdürü Dimitri Triadafillidis de eşlik etti.

Kongre merkezlerinin kente katkıları büyük

Başkan Altepe, gezdikleri kongre merkezlerinin 40 – 50 yıl önce yapıldıklarını, bugünkü teknolojiyi kullanarak hayata geçirdikleri Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nin ise Avrupa’daki örnekleriyle yarışır seviyede olduğunu söyledi. Kongre merkezlerinin bulundukları kentin ekonomisine önemli katkılar sağladığını dile getiren Başkan Altepe, “Bu büyük kongre merkezlerinin yılda 150 ile 250 gün arasında tam kapasiteyle çalıştığını gördük. Kongre için kente gelen yabancı konukların kent ekonomisine getireceği hareketlilik düşünülürse, kongre merkezlerinin kent için önemi daha iyi anlaşılır” dedi.

Tecrübelerden yararlanmak istiyoruz

Kent ekonomisine hareket kazandıran kongre merkezlerinin genellikle devlet- belediye işbirliğiyle yapıldığını hatırlatan Başkan Altepe, “Bursa’daki en önemli yatırımlarımızdan biri olan kongre merkezimizi açmaya hazırlanıyoruz. Bunun için de öncelikle Avrupa’nın önemli merkezlerini gezip, yapım tarzı, yönetim ve işletim sistemini görmek onların organizasyon tecrübelerinden yararlanmak istedik. Bu nedenle kongre merkezlerinin yöneticileriyle birebir görüşüp, onların deneyimlerini paylaşmış olduk” diye konuştu.

“Yeter ki Bursa kazansın”

Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nin Avrupa’daki örneklerinden gerek teknik gerekse kapasite olarak hiçbir eksiğinin bulunmadığını hatırlatan Başkan Altepe, “Avrupa’dakileri görünce, Bursa’ya 260 bin metrekare alan içine güzel bir kongre merkezi kazandırdığımızı bir kez daha görmüş olduk. Bu yatırımla Bursa turizmine önemli katkılar sağlamak için gerekli her çalışmayı yapacağız. Yeter ki Bursa kazansın, yeter ki kongre turizmini Bursa’ya kazandıralım” dedi.