BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Çetin Emeç'siz 20 yıl geçti

Çetin Emeç’in Zincirlikuyuda ki mezarı başında düzenlenen törene ailesinin yanı sıra TGC Başkanı Orhan Erinç, ,Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Gazeteci Uğur Dündar, Tufan Türenç ve CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de katıldı.

Abone ol

Uğradığı silahlı saldırı sonucu 20 yıl önce hayatını kaybeden Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç, Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında törenle anıldı. Törene, Çetin Emeç’in eşi Bilge Emeç, kızı Mehveş Emeç Birol, oğlu Mehmet Emeç, damadı Özalp ve torunu Selin Birol ile CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Emeç’le birlikte öldürülen şoförü Sinan Ercan’ın eşi Ayşe oğlu Müfit Ercan ile çok sayıda gazeteci katıldı. Burada bir konuşma yapan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Emeç’in çok iyi bir gazeteci olduğunu söyleyerek, genç bir gazeteci açısından bakıldığında çok iyi bir rol model olduğunu ifade etti. TGC Başkanı Orhan Erinç de Çetin Emeç’le 1957 yılında tanıştığını ve Emeç’in gazetecilik konusundaki özenini, habere verdiği önemi çok iyi hatırladığını söyledi. Duaların ardından Selin Birol, dedesi için kendi yazdığı şiiri, okudu. Dedesine seslenen minik Slin, “Seni tanımadım ama çok çok çok seviyorum” dedi.

ERCAN DA ANILDI

Çetin Emeç’le birlikte öldürülen şoförü Sinan Ercan için de Karacaahmet Mezarlığı’ndaki kabri başında tören düzenlendi. Törene Ercan’ın yanı sıra Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu da katıldı.