BIST 10.899
DOLAR 32,23
EURO 34,96
ALTIN 2.477,26
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'nin ilk kaçak sigara fabrikası

TEKEL'in hurdaya ayırdığı makineleri tamir ettirdikten sonra Türkiye'nin ilk kaçak sigara fabrikasını kuran zanlılar, 10 milyon paket sahte sigara üretirken yakalandı.

Abone ol

Adana polisinin yürüttüğü ‘Duman’ operasyonunda, Türkiye’nin ilk sahte sigara imalathanesi çökertildi. 4 aylık takip sonrası zanlı Ahmet A’ya ait olduğu belirlenen Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde 3 depoya baskın düzenlendi. Yapılan aramalarda 3 ton tütün, üretimi tamamlanıp paketlemeyi bekleyen çok sayıda sigara, ambalaj, jelatin, filtre ve özel sigara kağıtları ele geçirildi. TEKEL sigaralarının sahtesini üreterek piyasaya sürmeye hazırlanan zanlıların 10 milyon paket sigara üretmeyi planladıkları anlaşıldı.

4 AYRI MARKANIN ÇAKMASINI YAPTILAR

İddialara göre zanlılar Maltepe, Samsun ve Sipahi sigaralarının yanı sıra KKTC piyasasına sürülmek için Kariyer adlı sigarayı da üretme aşamasındaydı. Zanlı Ahmet A. iddiaları reddederek, kendisinin de alım satım yaptığını ve depoda bulunan makinelerin hepsinin hurda olduğunu ileri sürdü. Ahmet A. ile birlikte Y.K., A.K. ve E.Y.’yi gözaltına alınırken, polis milyonlarca sahte sigarayı yurt içine dağıtmayı düşünen zanlının kimlerle çalıştığını araştırıyor. Fabrikada bulunan tütünün daha çok Diyarbakır’dan getirildiğini belirleyen ekipler, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.