BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çanakkaleliler borç batağında!

Ekonomik krizin etkisi ödenmeyen borçları da arttırdı. Çanakkale muhtarlıklarında borç ödemeleriyle ilgili tebligatların görüntüsü ürkütüyor.

Abone ol

Geçen yıl ortalığı kasıp kavuran ekonomik kriz Çanakkale’de etkisini göstermeye devam ediyor.

Çanakkale İcra Müdürlüklerinde ve mahkemelerde biriken dosyalara yer bulunmazken, vatandaşlara yapılan tebligatlar adreste teslim alınmayınca, muhtarlıklarda tebligat dağları oluştu.

Tebligat Yasasına göre; mahkeme ya da İcra Müdürlüklerinin gönderdiği tebligatları almamak kişiye zaman kazandırmıyor. Aksine kendine yapılmış sayılıp, itiraz hakları da ortadan kalkıyor, ama; Çanakkale’de sadece Barboros Mahallesi’nde yüzlerce tebligat hala alınmayı bekliyor.

Alacaklı veya mahkemelerin vatandaşlara gönderdiği tebligat sayısının artması, mahalle muhtarlarını da zor duruma soktu. Postacıların, adresinde bulamadıkları kişilerin tebligatlarını teslim ettiği muhtarlıklarda evrak yığınları oluşuyor.

80 bin nüfuslu Çanakkale'de, geçen yıl 500 bine yakın tebligat dağıtıldığını belirten yetkililer, çoğunun banka borçları ve mahkeme celpleri olduğunu kaydetti.

40 bin nüfuslu Barbaros Mahallesi'nde dağıtılan tebligat sayısının 200 bine yakın olduğunu söyleyen Muhtar Şaban Şahin, "Postacılar birkaç kez adreslere gidiyor. Bulunamayan, evde olmayan ya da tebligatı teslim almayanların evrakı bize geliyor. Biz bunları yaklaşık bir sene bekletiyoruz, daha sonra imha ediyoruz." dedi.

Her gün yaklaşık 50 tebligat geldiğini ifade eden Muhtar Şahin, bürosunda adım atacak yer kalmadığını söyledi. Vatandaşların tebligatı teslim almamasının kendilerine hiçbir fayda sağlamayacağını vurgulayan Şahin, "Vatandaşımız, tebligatı almayınca sorumluluktan kurtulduğunu zannediyor ama hiç de öyle değil. Tebligat, muhtarlığa bırakıldığı gün teslim alınmış sayılıyor. Dolayısıyla vatandaşın itiraz süresi de o tarihte başlıyor. Eğer 15 gün içinde ilgili yere itiraz etmezse, tebligatı alsın ya da almasın kabul etmiş sayılıyor." şeklinde konuştu.