BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,69
ALTIN 2.409,65
HABER /  GÜNCEL

Rijkaard'dan çılgın plan

Galatasaray Teknik Direktörü Rijkaard, deplasmanda Sivas’ta bütün riskleri göze alacak.

Abone ol

Süper Lig’in son 4 haftasında 3 yenilgi alarak, şampiyonluk yarışında geriye düşen Galatasaray’da Rijkaard’ın, Sivas’la deplasmanda oynanacak maça bambaşka bir planla çıkacağı öğrenildi.

Baros ve Caner’in sarı kart cezalısı, kaptan Arda’nın sakatlığı yüzünden sıkıntılı olan Hollandalı hocanın, Fenerbahçe maçından sonra Florya’da gerçekleştirilen antrenmanlarda sürpriz bir şekilde üçlü savunma çalışmaları yaptırdığı bildirildi. Franco’nun yerine kalede Ufuk’a şans tanıyan Rijkaard’ın, savunmada Emre Güngör, Servet ve Hakan Balta’yı oynatırken, defansın bel kemiği Neill’i orta sahada denediği belirlendi. Neill’i ön liberoda kullanmak isteyen deneyimli hoca orta alanın diğer oyuncularını Sabri, Ayhan ve Elano olarak tespit etti. Rijkaard’ın, ayak tırnağı düşen Elano’nun durumuna göre Mehmet Topal veya Mustafa Sarp’a da ilk 11’de görev verebileceği öğrenildi. Sivas’da, Cim-Bom’un ileri üçlüsü Keita, Jo ve Giovani’den oluşacak.

Bu arada Rijkaard’ın, derbi yenilgisi ardından riskli bir sisteme geçiş yapması oyuncular arasında da şaşkınlıkla karşılandı.