BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Can Gürkan gözaltına alındı FLAŞ!

Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan'ın oğlu Can Gürkan gözaltına alındı.

Abone ol
Beklenen gözaltı haberi dün akşam saatlerinde geldi. Soma'daki maden ocağının sahibi Alp Gürkan'ın oğlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO'su Can Gürkan gözaltına alındı. Gözaltı listesinde Alp Gürkan ile Genel Müdür Ramazan Doğan'ın bulunmadığı belirtildi.
 
Soma'daki maden faciası soruşturması kapsamında gözaltına alınanlara Alp Gürkan'ın oğlu Can Gürkan da eklendi. Soma'ya gelen Can Gürkan'ın gözaltına alınarak Soma İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildiği, buradaki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı da 25'e çıktı.
 
YÜKSELEN DEĞERLER NEZARETÇİ DEFTERİNE İŞARETLENMEMİŞ
 
Soruşturma kapsamında, madendeki gaz ölçümü yapılan aletlerin incelendiği, karbonmonoksit ve metan gazı yükselişlerinin bazılarının, sınır değerlerin üzerinde olduğunda teknik nezaretçi defterine işaretlenmediğinin tespit edildiği öğrenildi.
 
CHP'Lİ ÖZEL AÇIKLAMA YAPTI
 
Soma Adliyesi'nde bulunan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de "Biz muhalefet partisi olarak kurtarma çalışmalarının sonuna kadar madendeydik, şimdi de adliyedeyiz. Burada, 'taksirle ölüme sebebiyet vermek'ten soruşturmanın açıldığını öğrendik. Bu bir trafik kazası suçunun cezasıdır. Biz, zanlılar hakkında 'ihmalli davranış sonucu ölüme neden olmak'tan, 10 ile 25 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılmasını bekliyoruz" dedi.