BIST 9.043
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.294,57
HABER /  MEDYA

Can Dündar: Bizi içeri attıklarına pişman olacaklar

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, tahliye sonrası ilk demecinde sert mesajlar verdi.

Abone ol

Halk TV'ye bağlanan Can Dündar, "Bizi içeri attıklarına pişman olacaklar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum gününde tahliye olmasının ona hediye olduğunu söyleyen Dündar, "Özel bir gayret sarfetti biliyorsunuz. Karşılığını bugün alıyor. Devam edeceğiz. Yeni yılbaşı yeni yaş günü hediyelerimiz var onun için" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali' kararının ardından tahliye edilen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'dan sert açıklamalar. 

92 gün sonra serbest kalan Dündar'ın hedefinde hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan vardı:

ERDOĞAN'A DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ
"Dünyaya sesimizi duyurabildik sayenizde ve umut nöbetçilerimiz sayesinde umuda kavuştuk. Yani bizi gömdüklerini düşündüler. Ama bir tohumu gömdüklerini görecekler. Cumhurbaşkanı'nın yaş gününde olması bizim içinde anlamlı. Ona güzel bir hediye olduğunu düşünüyorum. Özel bir gayret sarfetti biliyorsunuz ve karşılığını bugün alıyor.

DİRENEN KAZANIR
Yani basın özgürlüğü çerçevesinde önemli bir adım attığımızı düşünüyorum . Bu dayanışmanın gerileteceğini düşünüyorum. Direnen kazanır. Bunu herkes gördü, Cerattepe halkı da gösterdi. Biz de bunu kendi medya alanımızda göstereceğiz.

BİZİ İÇERİ ATTIKLARINA PİŞMAN OLACAKLAR
Medyada artık komuta zinciriyle artık her istediklerini, her istediklerini yazdıramayacaklarını ve karşılarında dik duran gazeteler, gazeteciler olduğunu daha fazla görecekler. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Bizi içeri attıklarına pişman olacaklar.."