BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Valilikten vatandaş ve teröristlere çağrı! Son kez...

DİYARBAKIR 'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı 87’nci gününde devam ediyor. Diyarbakır Valiliği bugün son defa 15.30 ile 17.00 saatleri arasında koridor açılacağını duyurdu.

Abone ol

Diyarbakır Valiliği, Sur ilçesinde var olduğu iddia edilen çocuk ve yaşlı vatandaşların tahliye edilmesi amacıyla bugün son defa 15.30 ile 17.00 saatleri arasında koridor açılacağını duyurdu.

Diyarbakır Valiliği’nce, sokağa çıkma yasağının 87’nci gününde devam ettiği Sur ilçesindeki operasyon bölgesinde olduğu ileri sürülen sivillere yönelik yazılı açıklama yapıldı.

SUR'DA 6 MAHALLEDE OPERASYON

Açıklamada, Sur’un 6 mahallesinde “Bayrak-12 Sur Müşterek Özel Birlik Operasyonu” kapsamında, vatandaşın ev ve eklentilerini işgal eden, cadde ve sokakları kapatan, silahlı saldırıda bulunan teröristleri etkisiz hale getirmek, ilçe merkezinde açılan çukurları kapatmak, barikatlar ve engelleri kaldırmak, el yapımı patlayıcıları imha etmek için operasyon yapıldığı anımsatıldı.

VATANDAŞIN TAHLİYESİ İÇİN ANONSLAR YAPILIYOR

Farklı saatlerde ve bölgelerde, 4 Şubat’tan itibaren 18 gündür operasyon bölgesinin her noktasından vatandaşın duyacağı şekilde, ses yayın cihazları ile vatandaşların zarar görmesini engellemek maksadıyla tahliye edilebilmesi ve teröristlerin teslim olmaları yönündeki anonslara devam edildiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

ÇOCUKLARIN İÇERİDE OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR

Tüm bu çağrı ve iyi niyetli yaklaşımlara rağmen içerde olduğu iddia edilen çocukların ve yaşlı vatandaşların herhangi bir zarar görmeleri halinde bunun ahlaki, vicdani ve hukuki sorumluluğunun bunların sağ salim güvenlik güçlerine ulaşmasını engelleyen, başta bölücü terör örgüt mensupları olmak üzere onları propaganda aracı olarak kullanan kişilerin olacağı değerlendirilmektedir.

BU SAATLER ARASINDA SON DEFA KORİDOR AÇILACAK

Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen mahallelerde, bugün 15.30 ile 17.00 saatleri arasında son defaya mahsus olmak üzere, güvenlik güçlerince her türlü emniyet tedbiri alınacak, var olduğu iddia edilen çocukların ve yaşlı vatandaşların Cumhuriyet İlköğretim Okulu bölgesinden operasyon bölgesi dışına tahliyesi edilebilmesi maksadıyla her türlü kolaylık sağlanacaktır.”

SUR