BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Can bebek için müthiş operasyon

Saniyeler bile önemliydi çünkü Can bebeğin hayatı söz konusuydu. İşte o müthiş saatler..

Abone ol

Konya'nın Kulu ilçesine bağlık Canımana köyünde ateşi yükselen 11 aylık bebek, 7 saatlik bekleyişin ardından kar sebebiyle kapanan yolun açılmasıyla hastaneye yetiştirildi.

Ertan (32) ve Semra Güngör çiftinin (28) 11 aylık çocukları Can Muhammet Güngör'ün ilçe merkezinden yaklaşık 30 kilometre uzakta olan Canımana köyündeki evlerinde ateşi yükseldi. Çocuklarını önce kendi imkanlarıyla hastaneye götürmeye çalışan aile, kapalı olan yolda araçlarıyla ilerleyemeyince evlerine dönmek zorunda kaldı.

112 Acil Sağlık ekiplerini arayan aile küçük Can'ın ateşinin 39 dereceye kadar çıkarak havale geçirmesi sonucu iyice paniğe kapıldı. 3 defa kendi araç ve traktörleriyle yola çıkan aile fertleri, yoğun kar yağışı sebebiyle çaresizlik içinde eve döndü.

TELEFONLA YÖNLENDİRİLDİLER

Çocuğun ateşini düşürmek için sürekli acil sağlık ekiplerinin telefonla verdikleri talimatı uygulayan ve nispeten başarılı olan aile, iş makineleriyle yolun açılmasının ardından 6 saat sonra eve ulaşan ambulansla Can'ı bir saatlik yolculuğun ardından Kulu Devlet Hastanesine götürebildi.

Küçük çocuğun hastanede yapılan müdahalenin ardından ateşinin düştüğü ve taburcu edildiği öğrenildi.

HERKES SEFERBER OLDU

11 aylık Can Muhammet Güngör'ün dayısı Muammer Güngör (38), yeğeninin ateşinin yükselerek havale geçirmesi sonucu ailece seferber olduklarını, ecel teri döktüklerini söyledi.

DOKTOR GÖZYAŞI DÖKTÜ

Donma pahasına da olsa Can'ı hastaneye ulaştırabilmek için ellerinden geleni yaptıklarını, ancak kapalı olan yolun buna izin vermediğini anlatan Güngör, ''112 doktoru bize çok yardımcı oldu. Doktorun tavsiyelerini uygulamasaydık yeğenim belkide aramızda bile olmayacaktı. Biz onun söylediklerini yaparak Can'ın ateşini az da olsa düşürebildik. Zaten yeğenimi hastaneye yetiştirdiğimizde doktor mutluluk göz yaşı döktü. Sağlık ekipleri, belediye görevlileri açıkçası tüm yetkililer bize yardımcı oldu'' diye konuştu.