BIST 10.071
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.409,07
GÜNCEL

Can Ataklı'dan din eğitimi hakkında skandal sözler! "Kindar nesil yetiştirmek istiyorlar"

CHP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Can Ataklı, kişisel YouTube kanalından yaptığı canlı yayında din eğitimi hakkında tepki çeken ifadeler kullandı. Okullarda dini eğitimi verilmemesi gerektiğini savunan Ataklı, "Okula mescit, cami yapamazsın." diyerek skandal bir açıklamaya imza attı.

Din eğitiminden duyduğu rahatsızlığı her fırsatta dile getiren Can Ataklı, yaptığı açıklamada, "Okullar pozitif bilimin alındığı yerdir. Dini bilgilerin alındığı ya da dini telkinlerin yapıldığı yer değildir. Eğitim budur. Din eğitimi ya ayrıca verilir ya da zaten aileden alınır. Dünyada da böyle. Benim çocuğum dindar büyüyecek din okulları var oraya gider. Ortaokul, lise, üniversite bunlar pozitif bilimlerin yeri. Böyle bir rezalet olmaz. Yok imam gelecekmiş de manevi… Maneviyi evde alıyor zaten. Ayrıca öğretmenler de robot değil ki… Pek çok manevi değeri çocuklar zaten öğretmenlerinden alıyorlar." diye konuştu.

"Kindar nesil yetiştirmek istiyorlar"

Skandal ifadelerini sürdüren Ataklı, "Bunların derdi din eğitimi vermek değil. Toplumu cahil bırakarak vatandaşlık bilincini elinden almak onun özgür bir birey olarak bir şey sormasını, başkaldırmasını önlemek, din adı altında kindar yetiştirmek. İntikamcı yetiştirmek, savaşçı yetiştirmek." ifadelerini kullandı.

"Okula mescit yapamazsın"

Din eğitiminin toplumu cahilliğe sürüklediğini öne süren Ataklı, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Ne manevisi ya, kim maneviyat diyor ya? Okul okuldur kardeşim. Okula mescit, cami yapamazsın. 'Efendim çocuklar namaz kılacak niye rahatsız oluyorsun?' Rahatsızlık değil bu güzelim. Senin beynin almaz bunu.

"İslam savaşçıları yetiştirmek istiyorlar"

Çünkü sen pozitif değilsin, biatçısın. Okulda ne namaz kılınır, ne mescit olur. 'Çocuklar nerede namaz kılacak?' kılar kardeşim evine gittiğinde kılar. Ya bu dünyanın en gerici kafası ya. İslam savaşçıları yetiştirmek istiyorlar. Hiçbir işe yaramaz ama Türkiye'nin geleceğini karartır."

Sitene Ekle