BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Camilerde dijital ayet dönemi

Diyanet, vatandaşa dini mesajı ulaştırmak için dijital ayet ponalarını devreye soktu.

Abone ol

Diyanet İşleri, vatandaşa dini mesajı ulaştırmak için dijital ayet ponalarını devreye soktu. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve birçok ile 120 pano gönderildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı,geçtiğimiz yıl alınan bir karar üzerine İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir ve Antalya’nın da içinde bulunduğu birçok ile 120 dijital pano gönderdi. En kısa süre içerisinde diğer tüm illerde de bu uygulamaya geçilecek.

Bu illerdeki camilerin duvarlarına asılan bu dijital panolarda ayet ve hadislerin yanı sıra özel gün ve bayram kutlamaları, namaz vakitleri, saat ve ısı göstergeleri de bulunuyor. Panoların hafızalarına 389 ayet, 268 hadis yüklendi.

Bu ayet ve hadisler 25 saniyede bir değişiyor. Normal mahalle camilerindeki panolar sadece Türkçe olarak ayarlandı. Ancak Antalya, Muğla ve İzmir gibi turistik illerdeki panolar Türkçe, İngilizce, Almanca ve Rusça dillerinde ayarlandı. Panolar bulunan sponsorlar sayesinde alınıp camilere astırılıyor.

Vatandaş ilgili

İstanbul’da dijital ayet ve hadis panosu Zeytinburnu, Kadıköy, Beyoğlu, Esenler, Başakşehir ve Bahçelievler’deki camilerde bulunuyor. Dijital panoya sahip camilerden biri de Kasımpaşa’daki Kadı Mehmet Camii. Panolara vatandaş büyük ilgi gösteriyor. Kadı Mehmet Mahallesi’nde oturan Yalçın Yazıcı, “Gelip geçerken bu panoda akan yazıları ister istemez okuyorum. Diğer bütün camilere yaygınlaştırılmalı” dedi.