BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.395,51
HABER /  GÜNCEL

Camiler fakülteler kadar önemli

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kars Kafkas Üniversitesi kampüsünde yapılacak caminin temel atma töreninde konuştu.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Üniversitelerimizin kampüslerinde camilerin bulunması, fakültelerin bulunması kadar ehemmiyetlidir" dedi.

Kafkas Kars Üniversitesi'ne gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, üniversitenin kuruluşu, öğrenci sayısı ve kampüsü hakkında Rektör Prof. Dr. Sami Özcan’dan bilgi aldıktan sonra tören alanına geçti.

Bozdağ, üniversite kampüslerine cami yapılmasıyla ilgili olarak özetle şunları söyledi:

“Üniversitelerimizin kampüslerinde camilerin bulunması, fakültelerin bulunması kadar ehemmiyetlidir. Birini öbürüne tercih etmek doğru bir yaklaşım değildir. Sayın rektörümüz bana 12 bin öğrencinin bulunduğunu söyledi. Bu yılki yeni kayıtlarla rakamın 16 bin civarına çıkacağını ifade ettiler. Bu kadar insanın bulunduğu bir yerde bir caminin, mabedin bulunmaması düşünülemez. Böyle bir mabet yapılıyor diye de bu eleştirilemez. Çünkü, intiyaç varsa bu ihtiyaçları karşılamak üniversitelerin görevidir. 

CAMİLER BAĞIMSIZLIĞIMIZIN SEMBOLÜ

Hem akademisyenlerin hem de öğrencilerin bu ihtiyaçlarını karşılamak üniversitelerimizin birinci ve önemli vazifelerindendir. Camiler bizim ülkemizin her yerinde dinimizin en önemli sembollerinden bir tanesidir. Allah resulü Mekke’den Medine’ye hicret ederken Medine’ye varmadan yolda yaptığı ilk iş, Kuba mescidini inşa etmektir. Medine’ye gittikten sonra yaptığı ikinci iş Mescidi Nebevi’yi inşa etmektir. Atalarımızı, Osmanlığı, Müslüman Türk devletlerinin tamamına baktığınızda nereye gidilirse gidilsin ilk yapılan işlerden birisi orada bir mabet yapmak ve ezanı orada okutmaktır. Neden; çünkü mabette, ezanda, camide bizim geçmişimizde, tarihimizde her zaman oranın bağımsızlığının sembolü olmuştur. Camiler hep böyle olmuştur. O yüzden İstiklal Marşımızın içerisinde Mehmet Akif Ersoy bunu zikrediyor çünkü ezanın açıktan okunduğu yer her zaman hürriyetin tam olduğu yerdir. O yüzden de camiler bizim memleketimizde her yerde kıymet ve değer verilmiş ve inşa edilmiştir.”