BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.309,80
HABER /  GÜNCEL

Yezid'e özenen Şam şeytanı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Suriye lideri Esad'ı fena benzetti

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Esenyurt Belediyesi ve henüz yapımı tamamlanmayan Örnek Cemevi'ni ziyaret etti. Daha sonra belediye tarafından İstiklal Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğine katılan Bağış, cemevi ziyareti sırasında vatandaşlarla sohbet etti.

YEZİD'E ÖZENEN ŞAM ŞEYTANI

Burada açıklamalarda bulunan Bağış, Suriye'de bir iç savaş olduğunu ifade ederek, "Suriye'de, kendi halkını katleden, Yezid'e özenen bir Şam şeytanı ile karşı karşıyayız. Kendi insanını, kendi vatandaşını katleden, kendi şehirlerini bombalayan, kendi insanlarını kurşuna dizen bir zihniyet var. Orada bir savaş yok, orada bir vahşet var. Türkiye, uluslararası kamuoyunun da desteğini arkasına alarak oradaki vahşeti durdurmak istiyor. Bugün Dışişleri Bakanımız bu yüzden bölgede önemli aktörlerle bir araya geliyor. Başbakanımız önemli aktörlerle biraraya geliyor. Bu ateşi hep birlikte söndürmemiz lazım." dedi.

Bağış, ramazanın sadece aç ve susuz kalmak olmadığını, başkalarının sorunlarına empati kurabilmek, başkalarının sorunlarının çözülmesi için paylaşmak, dayanışmak olduğunu vurgularak; "Suriye'de bizim yanı başımızda, binlerce yıllık komşumuzda böyle bir vahşet devam ederken biz buna seyirci kalamayız. Seyirci kalırsak da kimse bize büyük devlet demez. Büyük devletler gereğini yaparlar ve biz de uluslararası kamuoyunu bu konuda bir noktaya getirmeye çalışıyoruz. BM Güvenlik Konseyi'nde bu işi engelleyen ülkelerin kimler olduğu da belli. Onları ikna etmek için Başbakanımız geçen hafta Rusya'ya gitti, Çin ile temaslarımız sürüyor. İran ile bu konuda diyaloglarımız sürüyor. Biz, vahşet dursun istiyoruz. Suriye'deki bütün insanların inançları, etnik kökenleri ne olursa olsun huzur içinde yaşayabilmeleri için Türkiye gerekli diplomatik çabaları ortaya koyuyor, koymayada devam edecektir." dedi.