BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,84
ALTIN 2.400,09
HABER /  GÜNCEL

Avrupa Merkez Bankası'nın kritik toplantısı

Avrupa Merkez Bankası, İspanya'nın borçlanma maliyetlerini düşüreceği spekülasyonlarının yapıldığı ortamda bugün toplanıyor.

Abone ol

Avrupa Merkez Bankası, İspanya'nın borçlanma maliyetlerini düşüreceği spekülasyonlarının yapıldığı ortamda bugün toplanıyor.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, geçtiğimiz günlerde euroyu korumak için "ne gerekiyorsa yapılacağını" söylemişti.

Draghi'nin bu açıklamasının ardından euro sıçrama yapmış ve hisse senetleri de değer kazanmıştı.

İspanya'nın kurtarma paketine ihtiyaç duyacağı yönündeki endişeler, Avrupa Merkez Bankası'nın yardım için devreye gireceği yönünde spekülasyonlara yol açıyor.

Mario Draghi'nin, bugün öğle saatlerinde bir basın toplantısı yapması bekleniyor.

İspanya'ya yardım edip etmeme seçimi, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranlarıyla ilgili bir karara varmasının ardından yapılacak.

Avrupa Merkez Bankası, Temmuz ayında faiz oranlarını yüzde 1'den yüzde 0,75'e çekmişti.

Mario Draghi, Londra'da Olimpiyat Oyunları'nın açılışı vesilesiyle düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, "Avrupa Merkez Bankası euroyu korumak için ne gerekiyorsa yapmaya hazır. Bana inanın, bu yeterli olacak." demişti.

Draghi'nin açıklaması, İspanya'da ülke tahvillerinin faizlerinin rekor seviyelerine çıkmasının ardından hükümetin Avrupa Merkez Bankası'na daha fazla çaba gösterme çağrısında bulunması sonrasında gelmişti.

İspanya, bankalarını kurtarmak için halihazırda 100 milyar euro borçlanmış durumda.