BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Camii'de çocuklar oynayabilir fakat...

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, camide badminton oynanmasına ilişkin konuştu

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, camide badminton oynanmasına ilişkin, "Gazetelerde gördüğümüz ve hepimizi çok üzen, camilerin saygınlığı ile bağdaşmayan görüntüler gerçekten bizi yaralamıştır" dedi.

Görmez, Yozgat Müftülüğünü ziyaretinin ardından gazetecilerin Milas’ta yaz Kur’an kursu kapsamında camide badminton oynanmasıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Yaz Kur'an kurslarının önemli etkinliklerinden olduğunu ifade eden Görmez, bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile de geçen yıl protokol imzaladıklarını anımsattı.

Çocukların camideki eğitimlerinin ardından çeşitli spor mekanlarında etkinlikler yapabilmeleri için bu protokolün imzalandığını vurgulayan Görmez, şöyle devam etti:

"Ancak gazetelerde gördüğümüz ve hepimizi çok üzen, camilerin saygınlığı ile bağdaşmayan görüntüler gerçekten bizi yaralamıştır. Bunu doğru bulmuyoruz. Bunun için ilgili arkadaşlar konuyla ilgili bir soruşturma başlattı. Ayrıca bütün görevli arkadaşlara bir genelge gönderdik.

Çocuklarımızın caminin içerisinde koşturmaları, oynamaları bizim kabulümüzdür. Bunda hiçbir sakınca yok ancak araya büyüklerin katılıp mihrabın önünde, camilerimizin saygınlığı ile bağdaşmayacak görüntüler ortaya çıkarması, bizim hizmetlerimizin magazinleşmesine yol açmıştır. Bu da bizi üzmüştür."