BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,70
ALTIN 2.405,74
HABER /  GÜNCEL

Camide seks haberi komplo mu?

Görev yaptığı camide ‘temizlikçi bir bayanla’ cinsel ilişkiye girmekle suçlanan Yakakent ilçesi Küplüağzı köyü imamı Ahmet H., tazminat davası açıyor!

Abone ol

Görev yaptığı camide ‘temizlikçi bir bayanla’ cinsel ilişkiye girmekle suçlanan Samsun’un Yakakent ilçesi Küplüağzı köyü imamı Ahmet H., iftiraya kurban gittiğini, tazminat davası açacağını söyledi.

İmamla birlikte olduğu iddia edilen N.K. da, oyuna getirildiğini kaydetti. N.K., “Savcılığa kendi isteğimle gitmedim. İfade verirken baskı yapıldı. ‘Böyle söyleyeceksin, imamı göndereceğiz.’ dendi. Tutanağı okumadığım gibi imamdan şikayetçi de olmadım.” dedi.

Küplüağzı imamı Ahmet H.’nin “camide temizlikçi genç bir bayanla ilişkiye girdiği.” şeklinde basında yer alan haberler üzerine taraflardan ilginç açıklamalar geldi. İmam Ahmet H., iddiaların asılsız olduğunu belirterek, “Bunlar bir-iki iftiracı yüzünden oluyor. Daha önce köyden biri ile caminin taşlanması yüzünden kavga etmiştik. Onlar beni görevden uzaklaştırmak için bu yola başvuruyor. Daha önce de kendi kızları ile ilgili benzer iddiaları ortaya atmışlardı.” dedi. İmam H., “Bayanın mektup yazdığı belirtiliyor. Böyle bir mektup varsa göstersinler. Haberle ilgili tazminat talebinde bulunacağım.” şeklinde konuştu. İmamla cinsel ilişkiye girdiği iddia edilen N.K. ise, söz konusu suçlamalar yüzünden hastaneye giderek psikolojik destek almak zorunda kaldığını söyledi. N.K, “Ben, savcılığa kendim gitmedim. İmamdan şikâyetçi olmadım. Caminin temizlikçisi de değilim. Beni çağırdılar gittim. Savcılığa giderken de fotoğraflarımı çekmişler. Ayrıca haberde geçtiği gibi bir ifade de vermedim, çarpıtmışlar. İfade verirken bana baskı yapıldı. ‘Böyle söyleyeceksin, imamı göndereceğiz.’ dendi. İfade tutanağı okumama izin verilmeden imzalatıldı.” dedi. İftiraya kurban gittiğini açıklayan N.K., “Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Ben zaten nişanlıyım, 15 gün sonra evleneceğim. Bu iddialara nişanlım da inanmadığı için aramızda sorun çıkmadı. Nişanlımın desteği sayesinde ayakta duruyorum.” diye konuştu.

Köylüler destek çıktı

Küplüağzı köyü sakinleri de imam Ahmet H.’nin böyle bir şey yapmış olabileceğine inanmadıklarını belirterek görevine devam etmesi için 55 imza topladı. Köylerinde bir-iki kişi yüzünden iftiraların her zaman olduğunu belirten Aysun Hacıoğlu, “İmamımıza da, ailesine de güveniyoruz. Onun köyümüzde görevine devam etmesini istiyoruz.” dedi. Ahmet H.’nin eşi Miyase H. ise “Biz burada 10 yıldır oturuyoruz. Çocuklarımız var ve onları burada büyüttük. Eşime güvenim tam. Onun böyle bir şey yapacağına, hele camide yapacağına katiyen inanmam. Bu iş mutlaka temizlenmeli.” şeklinde konuştu. N.K.’nin annesi Hacile K. de, kızının babası olmadığı için gariban görülerek iftira atıldığını belirtti. Hacile K., “Bu çocukları tek başıma ne zahmetler içinde büyüttüm. Oğlum askerden yeni geldi. Ama bu iftiraların altında kalmayacağım.” ifadesini kullandı. Alaçam Savcılığı ise konu ile ilgili görüş vermek istemediğini belirtti.

Kaynak : ZAMAN