BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,71
ALTIN 2.409,32
HABER /  GÜNCEL

David Coulthard yatına kavuşuyor

Formula 1 takımlarından Red-Bull pilotu İskoç David Coulthard’ın Antalya’daki bir firmaya sipariş ettiği 32 metre uzunluğundaki süper lüks yatın yapımı tamamlandı.

Abone ol

Formula 1 pilotu İskoç David Coulthard’ın Antalya’daki bir firmaya sipariş ettiği 32 metre uzunluğundaki süper lüks yatın yapımı tamamlandı. Önceki gün gizlice suya indirilen 5 milyon euro değerindeki yatın 9 kamarası var.

Yapımı 1.5 yılda tamamlanan ve ‘Momentum’ adı verilen yat, gizlice Antalya Limanı’nda denize indirildi. Yatı bir İngiliz firması üzerinden alan ve adının gizli tutulmasını isteyen ünlü pilotun, vergi yüzünden başının derde girmesini istemediği için bu yöntemi seçtiği belirtildi.

Coulthard’ın bahanesi

Yatı yapan L. Notika Yachts firmasının proje sorumlusu Orhan Çelikkol, ‘Teslim tarihinde yaşanan gecikme nedeniyle Coulthard adımızı dolandırıcıya çıkartmıştı. İşte yatı teslim ediyoruz. Onun derdi başkaydı. Başının maliye ile derde girmesini istemiyordu’ dedi.

Türk şirketini eleştirmişti

David Coulthard, 6 Kasım’da, bekletildiği için Türkiye’deki bir yat firmasına verdiği yat siparişini iptal ettiğini açıklamış, Sunday Mirror Gazetesi de bu habere geniş yer vermişti. Coulthard, Türk şirketini verdiği sözü tutmamakla eleştirmişti.

Adı da değişti

Yapımcı firmayla Coulthard arasında yaşanan tartışma sonrası eskiden ‘Highlander’ olan ve ‘Momentum’ olarak adı değiştirilen süper lüks yat, pazartesi günü İngiliz firmaya teslim edilecek. Üç katlı yat 5 yıldızlı otel konforuna sahip.