BIST 9.476
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.493,95
HABER /  GÜNCEL

Cami enkazında can pazarı

Nevşehir'in Acıgöl ilçesindeki bir cami inşaatında meydana gelen göçükte can pazarı yaşandı

Abone ol

Nevşehir'in Acıgöl ilçesindeki bir cami inşaatında göçük meydana geldi. İnşaat kalıplarının çökmesi sonucu meydana gelen göçükte kalan 1 işçi hayatını kaybetti, 8 işçi de yaralandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

İlçedeki Organize Sanayi Bölgesi'nde yapımı devam eden caminin inşaatında kurulan iskele çöktü. Olay sonrası 9 işçinin inşaat kalıpları ile demir yığınları altında kaldığı bilgisi üzerine, çok sayıda itfaiye ekibi ile arama kurtarma birliği bölgeye sevk edildi.

Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kenan Ertuğrul, kubbenin yapımı için kurulan iskelenin çöktüğünü belirterek, şunları kaydetti: ''İnşaatta 9 işçiyle çalışmaya başlamıştık. Yaklaşık 1 saat sonra caminin ortasında kubbe yapımı için kurulan iskele çöktü. İnşaatta toplam 9 işçi vardı. Bunların 8'i yaralı olarak çıkarıldı ancak göçük altında kalan bir işçi hayatını kaybetti.''

Vali Savaş: ''Enkaz altında kalan 9 işçiden 8'i yaralı olarak kurtarıldı, maalesef 1 işçiyi kaybettik''

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, cami inşaatında meydana gelen göçük sonucu enkaz altında kalan 9 işçiden 8'inin yaralı olarak kurtarıldığını, 1 işçinin ise hayatını kaybettiğini bildirdi.

Acıgöl'deki bir cami inşaatında meydana gelen göçük sonrası ilçeye giden Vali Abdurrahman Savaş ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, olay yerinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Vali Savaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Organize Sanayi Bölgesindeki caminin hayırseverler ve iş adamları tarafından yaptırıldığını bildirdi. Cami inşaatının yaklaşık 2 yıldır sürdüğünü dile getiren Savaş, ''İnşaatta sabah saatlerinde bu üzücü olay meydana geldi. 10 kadar işçi buradaydı. 9'u inşaatta çalışıyordu. Göçük nedeniyle 8 işçi yaralı olarak kurtarıldı, 1 işçiyi de maalesef kaybettik' dedi.
Nevşehir Belediye Başkanı Ünver de, olaydan duydukları üzüntüyü dile getirdi. Bu arada enkaz altında kalarak yaşamını yitiren işçinin Ordu nüfusuna kayıtlı Ahmet Ağca (31) olduğu belirlendi.

Cami inşaatında iskelenin çökmesi sonucu meydana gelen göçük nedeniyle enkaz altında kalan başka işçi bulunmadığı bildirilirken, jandarma ekiplerinin her ihtimale karşı enkaz tamamen kaldırılıncaya kadar köpekler ile arama çalışmalarını sürdüreceği kaydedildi.
Acıgöl ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesinde yapımı devam eden caminin kubbesi için kurulan iskelenin çökmesi sonucu yaralanan 8 işçinin tedavileri ise Nevşehir Devlet Hastanesi ile bir özel hastanede sürüyor.