BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Çamaşır makinesi hayat kurtardı

Kurtulan hayat Fatma'nınki... Çünkü o da okula gönderilmeyen binlerce kızdan biriydi...

Abone ol

Diyarbakır'ın Hani Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ''Güne Bakan Projesi'' kapsamında okula kazandırmak istediği kız çocuğunun ailesine ikna etmek için aileye çamaşır makinesi hediye etti.

Kaymakam Babahanoğlu, yaptığı açıklamada, 11 nüfuslu Kana ailesini ziyaret ettiğini, ailenin tek kız çocuğu olan 12 yaşındaki Fatma Kana'nın annesinin rahatsızlığı nedeniyle okuldan alındığını söyledi.

ANNE YATALAK, FATMA İŞ YAPIYOR

Fatma'nın annesinin uzun süreden beri beynindeki ur nedeniyle rahatsız olduğunu, yatalak olan annesinin yerine ev işlerini yapması için Fatma'nın ailesi tarafından okuldan alındığını kaydeden Babahanoğlu, Fatma'nın ailesini ikna ederek tekrar okula kazandırılması için aileyi ziyaret ettiğini bildirdi.

ÇAMAŞIR MAKİNESİYLE İKNA OLDULAR

Ailenin mağdur olmaması ve Fatma'nın okul hayatına geri dönmesi için aileye çamaşır makinesi alacağına dair söz verdiğini ifade eden Babahanoğlu, ''Kana ailesine Fatma'yı okula gönderdikleri için otomatik çamaşır makinesi aldık'' dedi.

FATMA İLK 5'E GİRDİ

Hürriyet İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrenci Fatma Kana da okulda yapılan deneme tespit sınavında 70 öğrenci arasından ilk 5'e girmeyi başardığını, okuyup eczacı olmak istediğini söyledi.

ÇOK SEVİNDİ

Annesinin sürekli tedavi gördüğünü aktaran Kana, ''Babam işsiz. Ekonomik durumumuz iyi değil. Evde temizliği ben yapıyorum. Çamaşırları da ben yıkıyorum. Kaymakama ev işlerini yaptığım için beni okula göndermeyeceklerini, çamaşır makinesi alması halinde okula devam edebileceğimi söyledim. Kaymakamımız da bu önerimi kabul etti. Çamaşır makinesi bize teslim etti. Onun sayesinde okuluma geri döndüm'' diye konuştu.