BIST 9.676
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.504,19
HABER /  SAĞLIK

Çam sakızı ağdası nasıl yapılır?

Çam sakızı ağdasını evde yapmak isteyenler elmaelma.com'un tarifi tam size göre. Tüyleri azaltma özelliğine sahip olan çam sakızı ağdası için gerekli malzemeler ve işin püf noktaları haberimizde.

Abone ol

Uzun yıllardır kadınların tüylerinden kurtulmak için kullandıkları çam sakızı ağdasını evde yapmaya ne dersiniz? elmaelma.com'un haberine göre, çam sakızı, tüylerinde azalmasına yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra, çam sakızıyla alınan tüyler uzun bir süre boyunca çıkmamaktadır. Yapımı da oldukça kolay olan çam sakızını evde yapmaya ne dersiniz? 

HAZIRLANIŞI: Cezvede suyu kaynatın daha sonra kabın içerisinde bulunan çam sakızı kavanozunu bu suyun içerisine koyun. 10 -15 dakika beklettikten sonra çıkartabilirsiniz. Kıvamı akışkan değil, sakız gibi olmalıdır. Bu adımda içerisine su kaçmamasına dikkat edin. Elinizle ağdanın sıcaklığı kontrol edin. Dayanabileceğiniz ısıda olan ağdayı, mutfağınızda bulunan mermerin ya da betonun üzerine kullanacağınız miktarda dökün. Biraz ılık hale geldikten sonra iki parmağınızla çam ağdayı kaldırıp, sakız gibi uzatıp katlayın Bu adım çam sakızının özdeşleşip sarı bir hale gelmesine sağlayacaktır. Hazır hale gelen bu ağdayı istenmeyen tüylerin olduğu bölgeye yapıştırın.

CİLDİNİZİN TEMİZ OLMASINA ÖZEN GÖSTERİN 

Ağdayı uygularken cildinizin temiz olmasına özen gösterin. Terli ya da ıslak olmasın. Yapışan ağdayı eski bir atlet veya pamuklu kumaşla kesip üzerine bastırabilirsiniz.  Biraz bekledikten sonra iyice yapışan ağdayı bir kerede hızlıca çekin. Daha sonra sabunla güzelce yıkayarak temizleyebilirsiniz.

Kaynak: elmaelma.com