BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Çalışma takvimi Meclis'i karıştırdı

Meclis'teki görüşmelerin takvimine ilişkin tartışmaya CHP'li Muharrem İnce'nin eleştirileri damgasını vurdu.

Abone ol

BDP'nin, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında verdiği gensoru önergesinin TBMM Genel Kurulunda gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler, 25 Ekim Salı günü yapılacak.


AK Parti, Danışma Kurulu toplanamadığından, TBMM Genel Kurulunun gündemi ve çalışma saatlerine ilişkin önerisini Genel Kurula taşıdı. Kabul edilen öneriye göre, BDP'nin, Şahin hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler, 25 Ekim Salı günü yapılacak. Bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasının uygun bulunduğuna dair tasarılar da gündemin ön sıralarına alındı. Genel Kurul, Kasım ayı sonuna kadar salı günleri 15.00-19.00, Çarşamba ve Perşembe günleri ise 14.00-19.00 saatleri arasında çalışacak.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti'nin önerisi aleyhinde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin yasama ve denetim faaliyetlerini yapmaktan kaçındığını iddia etti. İnce, ''Burası Başbakanın ya da Cemil Çiçek'in yazıhanesi değil, Cemil Çiçek'in bürosu değil. Burada seçilmiş insanlar var. Meclis bürokratlarını uyarıyorum; 7 Ekim Cuma akşamı mesai saati bitimine 4 dakika kala grup kapılarına sıra sayılarını asıyorlar. Böyle bir şey olamaz. Burada keyfiyete son vereceksiniz. Apartman yönetimi bile böyle yönetilmez. Soru önergeleri geri gönderiliyor. 'İstifa etmeyi düşünüyor musun?' diye soruyorum ama geri gönderiliyor bu soru önergesi. Bunu bürokratlar mı yoksa Cemil Çiçek mi geri gönderiyor? Merak ediyorum. Mecliste 2 tane bürokratın oyuncağı olmadığımızı göreceksiniz. Herkes hakkını ve haddini bilsin'' dedi.

LAF ATANLARI TEK TEK YAZIYORUM

AK Parti'li milletvekilleri, İnce'nin, ''Meclis bir şov yeri değildir'' sözlerini alkışlarla karşıladı. Bunun üzerine İnce, ''Laf atanları tek tek yazıyorum, sizinle hesaplaşacağım'' diye konuştu. AK Parti'li bir milletvekilinin, 2002'de milletvekili olmadığı dönemde, ''bir ihaleye girdiğini, ancak haksız bir şekilde AK Parti Çankaya Belediye Meclisi üyesinin bu ihaleyi aldığını'' söylediğini ifade eden İnce, ''O kişi, o zaman Sayın Gazalcı'ya geldi ve 'soru önergesi verebilir misiniz?' dedi. Gazalcı da soru önergesini verdi'' dedi.

SESİMİZİ KISMAYA ÇALIŞMAYIN

CHP'li İnce, Meclis TV'nin muhalefetin sesini kıstığını iddia ederek, ''Burayı size dar ederiz. Sesimizi kısmaya çalışmayın'' ifadesini kullandı. Önerinin aleyhinde konuşan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da Meclis gündeminin sık sık değiştirilmesini eleştirdi. Yerinden söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'nun İçtüzüğe göre söz isteyen her milletvekiline söz vermesini eleştirdi. Bu arada, AK Parti, CHP ve MHP Grup Başkanvekilleri, yerlerinden söz alarak, Bitlis'in Güroymak İlçesinde 5 polisin şehit olduğu, 2 vatandaşın da yaşamını yitirdiği terör saldırısını kınadılar. Başkanvekili Mumcu, çalışma süresinin dolması nedeniyle, birleşimi yarın saat 14.00'de toplanmak üzere kapattı. Grup önerilerinin görüşülmesi nedeniyle, Genel Kurulun gündeminde bulunan uluslararası sözleşme ve anlaşmaların uygun bulunduğuna dair kanun tasarılarının görüşülmelerine geçilemedi.