BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Çakır'ın yönettiği maçta şok suçlama

Manchester City'nin siyahi yıldızları Yaya Toure ile Mario Balotelli'den, Porto taraftarlarına şaşırtan suçlama..

Abone ol

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Manchester Cityi'yi konuk eden Porto, öne geçtiği maçı 2-1 kaybederek tur şansını zora soktu. Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçtan sonra konuşan Manchester City'nin siyahi yıldızları Yaya Toure ile Mario Balotelli, Porto taraftarlarını ırkçılık yapmakla suçladı.

Şampiyonlar Ligi'nde elenen iki takımı karşı karşıya getiren mücadelede maça hızlı başlayan taraf konuk ekip oldu. Cüney Çakır'ın yönettiği mücadelede üst üste ofsayta düşen Balotteli olmasa ilk dakikalarda City'ni gol bulması sürpriz olmayacaktı. Yavaş yavaş toparlanan Porto, 28'de Hulk'un pasıyla topla buluşan Varela ile 1-0 öne geçti. İlk 45 dakika bu sonuçla biterken, 55'te Alvaro Pereira'nın kendi kalesine attığı gol skora denge getirdi.

Bu dakikadan sonra her iki takım da daha kontrollü oyunu tercih ederken, 85'te sahneye çıkan Aguero Porto'nun hayallerini yıkan isim oldu.

Karşılaşmadan 2-1 galip ayrılan Manchester City evindeki maç öncesi avantajı eline geçirmiş oldu.

Irkçı tezahüratlar

Irkçı tezahüratlara maruz kaldıklarını açıklayanlardan Balotelli, doğrudan kendisini hedef alan maymun sesleri duyduğunu ifade ederken Toure de benzer sesler duyduğunu kaydetti.

Porto taraftarı, Balotelli'ye ilk yarıdan itibaren ırkçı saldırılarda bulunurken Toure'ye özellikle Cüneyt Çakır'a bir pozisyonda itiraz ederken benzer tepkiler vermişti.

Kadroda bulunan ancak oyuna girmeyen Kolo Toure ise Sky'a verdiği demeçte, "İşte bu yüzden Premier Lig'i seviyoruz, bunlar orada asla olmaz. Belki de yabancı ülkelerde siyahi oyuncuları sevmiyorlardır. bence gelecekte fikirlerini değiştrecekler ve oyun insanlara daha da açılacak. Futbol futboldur ve taraftarlar orada oyunun keyfini çıkarmalılar, bunları istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Kolo Toure ayrıca Balotelli'yi överken, "Mario artık böyle durumlarda kendini kontrol edebiliyor ve bu takım için çok önemli" dedi. Roberto Mancini ise maça konsantreyken sesleri duymadığını, Mario ile Yaya'nın güçlü oyuncular olduğunu ve kendine bundan bahsetmediği ifade etti.

City UEFA'ya gidiyor

Eurosport'un haberine göre İngiliz devi, Porto taraftarının oyuncuları Mario Balotelli ile Yaya Toure'ye yönelik yaptığı ırkçı tezahüratlar sebebiyle UEFA'ya gidiyor. Manchester City yetkilileri, UEFA'nın maç delegesine ırkçı saldırıyla ilgili şikayette bulunacaklarını söyledi. Irkçılık konusunda oldukça hassas olan UEFA, yasal başvurunun yapılmasının ardından harekete geçerek konuyla iligli bir soruşturma başlatacak. Estadio do Dragao'daki Porto taraftarları iki siyahi oyuncuya yönelik tezahüratlar yapıp maymun sesleri çıkarmış, ayrıca Balotelli oyundan çıkarken oyuncuyu ıslıklamıştı.

Cüneyt Çakır sedyedeki oyuncuya kart gösterdi

Bu arada Cüneyt Çakır maç içinde Portolu Danilo Silva'ya sahayı sedyeyle terkederken sarı kart gösterdi.