BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.512,35
HABER /  DÜNYA

Çağlayan not arttırımını değelendirdi

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, son not artırımı ile Türkiye’nin en ağır şartlarda şoklara dayanıklığının teyit edildiğini söyledi. <br/>Ekon...

Abone ol

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, son not artırımı ile Türkiye’nin en ağır şartlarda şoklara dayanıklığının teyit edildiğini söyledi.
Ekonomi Bakanı Çağlayan, Japon JCR’nin Türkiye’nin kredi notunu düşürmesine ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye’nin küresel bir oyuncu olarak dünyanın dört köşesi ile finansal ve ticari ilişki içinde bir ekonomi olduğunu belirterek, "Bu not artışı Japon piyasasından ülkemize fon girişlerini kolaylaştıracak" dedi. Ne Avrupa’dan esen soğuk rüzgarların, ne de Arap Baharının yakıcı sıcaklarının Türkiye’nin hızını kesmediğini vurgulayan Çağlayan şunları kaydetti:
"Dört yanında kriz havası devam ederken, Euro Bölgesi 6 çeyrektir daralırken biz ilerlemeye devam ediyoruz. Türkiye’nin ekonomi iklimindeki baharı derecelendirme şirketleri geç de olsa farkediyorlar. Diğerleri de bu havayı görmeliler. Şu anda bahar dönemindeyiz. Bunun yazı da var. İlerlememiz devam edecek. Dünyanın en iyi performans gösteren ekonomilerinden biriyiz. Gerek kamu maliyesi gerek üretim ve ihracat, gerek istihdam alanında çok iyi durumdayız, daha da iyi olacağız. Artık çok daha dayanıklı bir bünyemiz var. Eskiden ufak bir esintiden zatürre olurduk. Şimdi en ağır şartlarda bile ekonomimizin şoklara dayanıklılığı teyit ediliyor. Hep söyledim, yine söylüyorum. Bu doğru, gecikmiş ve devamı gelmesi gereken bir süreç. Başka şirketler de notumuzu artırmalı. Ama bunu değil, daha yüksek notları hakediyoruz."
(İHA)