BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,82
ALTIN 2.442,11
HABER /  DÜNYA

Kaybetseydik IMF borcu kadar para ödeyecektik

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Uzan ailesinin Türkiye aleyhine açtığı Libananco davası ile ilgili, “Eğer davalarını kazanmış...

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Uzan ailesinin Türkiye aleyhine açtığı Libananco davası ile ilgili, “Eğer davalarını kazanmış olsalardı, IMF’ye borcumuz kadar kendileri bizden para alacaktı” dedi.
Bakan Taner Yıldız, China Sunergy ve Seul Enerji ortaklığı ile hayata geçirilen "CSUN Eurasia Güneş Panelleri Üretim Tesisi"nin açılışı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Yıldız, Uzan ailesinin ÇEAŞ ve Kepe hisselerinden dolayı Türkiye aleyhine açtığı Libananco davası hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Yıldız, zamanında 23,5 milyar dolarlık IMF borcunu "biz kapatacağız" diye yola çıkanların, sonra IMF borcu kadar kendilerinden para istediğini dile getirerek, “Uzanlar’ın bu davada faizleriyle beraber istedikleri miktar 23 buçuk milyar dolar, yani IMF’ye borcumuz kadardı. Eğer davalarını kazanmış olsalardı IMF’ye borcumuz kadar kendileri bizden para alacaktı. Siyasette dürüstlüğün ön planda olması lazım. IMF borcunu kapatacağız diye yola çıkanlar, bizden IMF miktarı kadar para istediler. Davayı Türkiye Cumhuriyeti hükümeti kazandı. O yüzden ben bu kararın çok önemli olduğunu söylüyorum ve bunun altını kalın çizgilerle çiziyorum. Tahkim heyetine objektif tutumlarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
(İHA)