BIST 10.190
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.381,16
HABER /  GÜNCEL

Çağla ikinci turda

Fransa’daki Saint-Gaudens Açık’ta mücadele veren Çağla Büyükakçay, bir önceki gün yarıda kaldıktan sonra bugün tamamlanan ilk tur maçında ga...

Abone ol

Fransa’daki Saint-Gaudens Açık’ta mücadele veren Çağla Büyükakçay, bir önceki gün yarıda kaldıktan sonra bugün tamamlanan ilk tur maçında galibiyete uzanmayı başardı.
Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, Fransa’da katıldığı 50 bin dolar para ödüllü Saint-Gaudens Açık’ta adını ikinci tura yazdırmasını bildi. Sekiz numaralı seribaşı olarak raket salladığı toprak kort turnuvasındaki ilk sınavını Fransız Stephanie Foretz Gacon önünde veren Büyükakçay, dün karşılıklı kazanılan setlerin ardından havanın kararması nedeniyle bugüne sarkan maçta, WTA klasmanında bir dönem 62.’liğe kadar tırmanan tecrübeli rakibini 5-7, 6-3, 6-2’lik setlerle 2-1 mağlup ederek yoluna devam etti.
Dünya sıralamasında bu hafta üç sıra yükselerek 146 numaraya yerleşen Çağla, ikinci turda yine ev sahibi ülkeden Pauline Parmentier ile karşılaşacak. Daha önce iki kez buluştuğu Parmentier ile son olarak Nisan ayının ilk haftasında İngiltere’nin Birmingham kentinde gerçekleşen ITF turnuvasının finalinde kozlarını paylaşan milli tenisçi, rakibini üç sette devirerek 2010 yılından beri süren kupa hasretini dindirmişti.
(İHA)