BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kararın bağlayıcılığı yok

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AİHM’nin 90 milyon Euroluk tazminat kararına ilişkin, "Bu kararın bir bağlayıcılığı yok. Baştan aşağı g...

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AİHM’nin 90 milyon Euroluk tazminat kararına ilişkin, "Bu kararın bir bağlayıcılığı yok. Baştan aşağı garip bir karar. En önemlisi hukuki mesnetsizliğinin yanı sıra, zamanın ruhuna bu kadar aykırı olabilir. Kıbrıs müzakerelerinin ruhuna aykırı bir karar” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, restorasyonu tamamlanan Anadolu Medeniyetler Müzesi’nin açılışına katıldı. Açılış sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Çelik, AİHM’in Türkiye için aldığı tazminat kararın sorulması üzerine şunları söyledi:
“Dışişleri Bakanımız açıkladı. Bu kararın bir bağlayıcılığı yok. Baştan aşağı garip bir karar. En önemlisi hukuki mesnetsizliğinin yanı sıra, zamanın ruhuna bu kadar aykırı olabilir. Kıbrıs müzakerelerinin ruhuna aykırı bir karar. Kıbrıs konusundaki Türkiye’nin çözüm iradesi ortadayken ortaya koyulan bu karar tamamen Türkiye’nin olaya yaklaşımına, uluslararası toplumun yaklaşımına şuanda oluşmuş iklime de aykırı bir karar. Anlaşılmaz karar şu hem bağlayıcılığı yok, hem hukuki açıdan mesnetsiz, hem gerçeklere dayanmıyor. En önemlisi de şu baştan aşağı zamanın ruhuna aykırı bir karardır.”
(İHA)