BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  GÜNCEL

Caferilerden birlik çağrısı

Esenyurt’ta Caferilerin kullandığı Muhammediye Camisi’nin, yakılmasının ardından Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut basın ...

Abone ol

Esenyurt’ta Caferilerin kullandığı Muhammediye Camisi’nin, yakılmasının ardından Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut basın toplantısı düzenledi. Karabulut, mezhepsel ayrımcılığa fırsat verilmemesi gerektiğini vurguladı.
Esenyurt Aşık Şenlik Caddesi Yenikent Mahallesi Muhammedi Camisi, kimliği belirsiz kişiler tarafından yakıldı. Kundaklama sonucu caminin kütüphane bölümü ve minber alanı büyük zarar gördü. 1 ay içinde ikinci kez caminin kundaklanması kısa adı CABİR olan, Caferi Alimler Birliği’ni harekete geçirdi. Birlik Başkanı Hasan Karabulut Halkalı’da bulunan Zeynebiye Camisi ve Kültür Merkezi’nde basın açıklaması yaptı. Ramazan ayında yaşanan olayın üzücü olduğunu söyleyen Hasan Karabulut, İslam toplumunda Ramazan ayında camilerin yakılmasının endişe verici olduğunu kaydetti. Müslümanların bu tür eylemler içinde olmayacağının altını çizen Karabulut, “Bu eylemi yapanlar kesinlikle İslam inancının dışında, emperyalistlerin, Yahudilerin ve Amerika’nın uşakları ve oyuncaklarıdırlar. Bizim Sayın Başbakanımızdan beklentimiz bir an önce bu olayın faillerini ortaya koymasıdır. Türkiye’de camiler ve kuranlar yakılmamalı, cami toplumları tedirgin edilmemelidir. Aynı bölgede 1 ay içinde ikinci Caferi camisi yakılmıştır. Faillerin az çok hangi terör örgütüne mensup oldukları bellidir. Bunların adı Selefi de olsa, El kaide, IŞİD’te olsa sonuçta aynı düşüncenin ve ideolojinin bir parçalarıdır” dedi.
Devletten beklentilerinin huzur ve birliği sağlaması olduğunu söyleyen Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut, Caferiler olarak ülkede birlikten ve beraberlikten yana olduklarını belirtti. Olayı işleyenlerin kesinlikle Sünni olmadığını vurgulayan Karabulut şöyle konuştu: “Bu işi yapanlar, dün ‘biz Kabe’yi yıkacağız’ sloganını atan gaflette bulunan münafıklardır. Camii ve kuran yakılmıştır. Herkesten önce Diyanet İşleri Başkanlığı duyarlılığını ortaya koymalıdır. Camilerin Sünni’si, Şia’sı olmaz. Camiler İslam toplumunun ortak değeridir ve biz bu şekilde tepkimizi ortaya koyarak birliğimizi ve kardeşliğimizi sağlamak zorundayız. Bu hepimizin hem İslami, hem de insani görevidir. Bu ülkenin birliği ve kardeşliği hepimize yarar getirir. Huzurun ve kardeşliğin bozulması, emniyetin ortadan kalkması herkesi rahatsız eder. Birbirimizi düşman değil dost olarak göreceğiz.”
Hasan Karabulut ayrıca Irak’ta yaşanan olaylara da değindi. Etnik ve mezhep çatışmasıyla bölünen Irak’ta meydana gelenlerin Türkiye’de de yaşanmaması için mezhepsel ayrımcılığa fırsat verilmemesini ve faillerin gereken cezayı almasını istedi. Basın toplantısına Caferi Alimler Yüksek İstişare Kurul Başkanı Abdullah Duran, Zeynebiye Camisi İmamı Hamit Turan ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
(İHA)