BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Dava açmaya hazırlanıyor

Adana’da KPSS’de sınav giriş belgesindeki fotoğrafında saç renginin farklı olması nedeniyle başkasının yerine sınava girdiği şüphesiyle göza...

Abone ol

Adana’da KPSS’de sınav giriş belgesindeki fotoğrafında saç renginin farklı olması nedeniyle başkasının yerine sınava girdiği şüphesiyle gözaltına alınan ve sınavın ikinci oturumuna giremeyen genç kızın ailesi, Cumhuriyet Savcısı ve sınav görevlileri hakkında dava açmaya hazırlanıyor.
Geçen 5 Temmuz’da Seyhan ilçesindeki Danişment Gazi Anadolu Lisesi’nde KPSS sınavına giren 24 yaşındaki Pelin Derya Çetinkaya, sınav giriş belgesindeki fotoğrafa benzemediği için ‘sınav belgesinde sahtecilik’ suçundan gözaltına alınmıştı. Genç kız, gözaltına alındığı için sınavın ikinci oturumuna girememişti. Pelin Derya Çetinkaya’nın babası Kamuran Çetinkaya, olayın yaşandığı gün kendilerini dolandırıcı gibi hissettiklerini söyledi. Olay günü çok kötü muameleye maruz kaldıklarını belirten Çetinkaya, “Başta nöbetçi savcı beyin sadece bir memurun telefonu ile, konuşması ile kızımı gözaltına alması utanç verici bir şeydir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınavlarla ilgili belli kuralları vardır. Araştırdım, eğer sınava girmesi gereken kişi, sınava girmek isteyen kişi olmasa dahi o sınavdan çıkarılamaz. O sınav sonuna kadar devam eder. Sınav sonunda ıslak imzası alınır ve bir fotoğrafı alarak ÖSYM’ye verilir. Bize yapılanlar kural hatasıdır” dedi.
Baba Çetinkaya, birçok kişi hakkında suç duyurusunda bulunacağını kaydederek, “Başta o günkü Cumhuriyet Savcısı hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Savcı beyin gelip olayı görmesi gerekirdi. Çünkü bir genç kızın hayatı ile oynandı. Şakirpaşa Polis Merkezi amiri savcı beyle görüştü. ‘Sınavın ikinci oturumuna girsin, biz kızı alıp gelelim’ dedi. Ama savcı bey ‘Hemen gözaltına alın’ dedi. Ayrıca sınav görevlileri hakkında başta Milli Eğitim Bakanlığı’na şikayet edeceğim. Salon görevlisi ve okul sorumlusu hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Çünkü salon görevlisi yetkisini yerine getirememiştir. Kızıma bağıran, sanki kızım cinayet işlemiş gibi azarlayan gözlüklü polis memuru hakkında da suç duyurusu ve tazminat davası açacağım. Bu haksızlıktan dolayı ismini verdiğim tüm kişiler hakkında maddi, manevi tazminatın yanı sıra Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağım” diye konuştu.

“ATANIP AİLEME PARA GÖNDERME HAYALİ KURUYORDUM”
Pelin Derya Çetinkaya ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan yardım istedi. Olayın üzerinde durulmasını isteyen genç kız, “Çünkü çok emek verdim. Bu emek çok zor şartlar altında verildi. Durumumuzun kötü olmasına rağmen zor şartlar altında çalıştım. Ben onlardan rica ediyorum, bana yardım eli uzatsınlar” dedi.
Sınava zor şartlarda hazırlandığını dile getiren Pelin Derya Çetinkaya, “En başta babam dershane parasını bile borç edinerek ödedi. Seneye tekrar bu maddi imkanımız olmayabilir. Dershaneye gidemeyebilirim. Bunun için yardım bekliyorum. Maddi durumumuz düşük. 5 kardeşiz zaten, en büyükleri benim. Ben bir an önce atanıp aileme destek çıkmak istedim. Onlara para göndermeyi düşünüyordum. Bu hayallerim suya düştü. Seneye ne yapacağım bilmiyorum” ifadelerini kullandı.
(İHA)